Medicul care a intervenit la accidentul în care o fetiță de 10 ani a murit: „Asigurați copiii! Văd adulți iresponsabili…”

Medicul care a intervenit la accidentul în care o fetiță de 10 ani a murit: „Asigurați copiii! Văd adulți iresponsabili...”

Doctorul orădean Alin Suciu, specialist în medicină de urgență, trage un semnal de alarmă pentru toți părinții, după ce o fetiță de 10 ani a murit într-un teribil accident la Uileacu de Criș, fiind azvârlită în urma impactului pe șosea, semn că nu purta centura de siguranță.

Dr. Alin Suciu, de la SMURD Bihor, a fost cel care a coordonat echipa care a intervenit la locul teribilului accident, în urma căruia fetița de 10 ani și un bărbat de 48 de ani au murit, sora geamănă a fetiței a ajuns la spital în stare critică, o femeie de 42 de ani și o adolescentă de 18 ani fiind și ele rănite.

„Prieteni dragi, astăzi mi-am propus să vă vorbesc despre un altfel de profilaxie – prevenția accidentărilor în evenimente rutiere. Încep prin a vă spune că în urmă cu patru zile am intervenit și am coordonat misiunea de descarcerare și acordare de ajutor medical specializat în cazul unui accident rutier cu 5 victime din care a rezultat decesul imediat a unui adult și al unui copil proiectat prin geamul mașinii pe acostament. Accidentul care a șocat întreaga țară s-a produs în localitatea Uileac, județul Bihor”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook, adăugând un link spre știrea din BIHOREANUL care detalia evenimentul.

Medicul urgentist a atras atenția asupra felului în care sunt transportați copiii în mașini. „Opinez că probabil copiii nu purtau centura de siguranță (n.r. – cei din mașina implicată în accident) și astfel decesul și rănirea gravă a copiilor și a unui adult nu surprinde pe nimeni! Ce este mai trist este faptul că în continuare, zilnic, în trafic observ adulți inconștienți care transportă copii în autoturisme în completă nesiguranță!”, a scris dr. Suciu.

Cadrul medical de la SMURD Bihor a detaliat apoi o întâmplare edificatoare pentru nepăsarea unor părinți. „Astăzi (n.r. – luni) în jurul orei 8:30, ora de vârf, lângă mine am observat o „doamnă” care transporta în mașină doi copii după cum urmează: 1. Copil de 10 ani, pe scaunul din față dreapta, fără a purta centura de siguranță. 2. Copil de 4 ani, cu dizabilități, neasigurat, în scaun tip isofix sau în centura de siguranță. Evident, din instinct civic, am atenționat colega participantă la trafic, politicos, pe un ton calm și respectuos asupra pericolelor la care își supune propriii copii”, a scris medicul pe Facebook. El a continuat spunând că femeia i-a dat un răspuns năucitor.

CITEŞTE ŞI: Bărbat atacat de 6 câini, în județul Timiș

„Răspunsul a fost unul care mi-a dat fiori și care deopotrivă m-a îngrozit: «LUCREZ LA CURTEA DE APEL ORADEA, MERG CU MASINA CUM VREAU». Prieteni dragi, fiți preventivi! Moartea nu iartă pe nimeni! Indiferent de poziția socială! Indiferent dacă suntem muncitori, medici, actori sau FUNCȚIONARI AI CURȚII DE APEL! Asigurați-vă cu centura de siguranță! Asigurați copiii! Asigurați viitorul țării!”, a scris medicul, adăugând: „Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă”.

Sursa: Bihoreanul

Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *