8 noi centre de evaluare Covid în mai multe localități din Timiș

CJ Timiș contribuie cu 1,2 milioane de lei la modernizarea și dotarea Spitalului Județean din Timișoara

8 noi centre de evaluare Covid în mai multe localități din Timiș.

Pentru a lua din presiunea pusă pe spitale, în județul Timiș se vor deschide opt noi centre de evaluare Covid, unde vor fi investigați pacienții.

Centrele vor fi amenajate în interiorul spitalelor, cu circuite separate, după un program coordonat, astfel încât să nu se piardă timp de așteptare.

Locațiile celor opt centre au fost stabilite după o întâlnire între conducerea Prefecturii Timiș și managerii spitalelor din județ.

8 noi centre, în localitățile urbane

Iată care sunt cele opt centre: Spitalul Județean, Spitalul CFR, Spitalul militar de campanie de la stadionul CFR și Spitalul ”Victor Babeș” (pentru Timișoara), respectiv spitalele din Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia și Deta (pentru restul județului).

CITEȘTE ȘI: Timișean implicat într-un grav accident. A intervenit descarcerarea

Se așteaptă un ordin de ministru, pentru ca aceste centre să devină operaționale și să scadă presiunea pusă pe spitale.

”Programul centrelor va fi coordonat între toate acestea, astfel încât să putem să acoperim toți pacienții care au nevoie de evaluare, ca să le facem viața mai ușoară, să nu aștepte mult și să nu fie presiune pe ambulanțe

Bolnavii care au fost deja testați pozitiv și au fost văzuți clinic de medicul de familie, dar au o formă ușoară sau medie, fără factori de risc și sunt îngrijiți la domiciliu, vin periodic la medicii specialiști ai spitalelor,  li se recoltează analize și se efectuează imagistică specifică acestei patologii, în funcție de tipul de pacienți și severitatea bolii”, a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean de Urgență Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *