ÎPS Ioan, la ceas aniversar. Mitropolitul Banatului împlinește duminică, 14 noiembrie, 70 de ani

ÎPS Ioan, la ceas aniversar. Mitropolitul Banatului împlinește duminică, 14 noiembrie, 70 de ani

Zi de mare sărbătoare în comunitatea ortodocșilor din Banat. ÎPS Ioan, păstor al credincioșilor bănățeni din anul 2014, împlinește astăzi, 14 noiembrie, frumoasa vârstă de 70 de ani.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan s-a născut la data de 14 noiembrie 1951, în localitatea Pietrani, judeţul Bihor. În anul 1986 a absolvit Seminarul Teologic din Craiova, iar în 1990, Institutul Teologic de grad universitar din Sibiu. La 6 august 1990 a fost hirotonit ierodiacon la Mă­năstirea Lainici, iar la 15 august 1990 a fost hirotonit ieromonah la Mănăstirea Tismana. În anul 1994 a fost hirotesit arhimandrit şi numit Superior al Aşezămin­te­lor Româneşti de la Ierusalim. La 12 iulie 1994, Colegiul Electo­ral Bisericesc l-a ales ca întâi­stătător al nou-înfiinţatei episco­pii cu sediul la Miercurea-Ciuc. La 16 decembrie 2014, Înaltprea­sfinția Sa a fost ales de către Sfân­tul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în slujirea de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului. Întronizarea a avut loc la 28 decembrie 2014 în Catedrala Mitropolitană din Timişoara și a fost oficiată de Preafericitul Pă­rinte Patriarh Daniel, împreună cu mai mulți membri ai Sfântului Sinod.

După sosirea la Timișoara, Sfinția sa și-a câștigat, în scurt timp, un loc binemeritat în inima oamenilor, fiind îndrăgit nu doar pentru predicile pline de har și sfaturile duvohnicești înțelepte, ci și pentru dorința constantă de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie.

Merită pomenite, aici, din lunga listă a faptelor de caritate, cumpărarea de imobile pentru familii sărace, dar și acțiunile coordonate de Domnia Sa pentru sprijinirea unităților spitalicești aflate în prima linie a luptei cu temutul coronavirus.

La mulți ani!

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “ÎPS Ioan, la ceas aniversar. Mitropolitul Banatului împlinește duminică, 14 noiembrie, 70 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *