APIA așteaptă solicitări de ajutoare de stat pentru crescătorii de bovine

apiapani21

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă să înregistreze cereri pentru acordarea ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19. Solicitările pot fi depuse de fermieri până cel târziu în data de 9 august.

CITEȘTE ȘI: Ce prevede OUG care permite împușcarea urșilor, publicată de minister. Pot fi ucise și ursoaicele cu pui

Beneficiari pot fi crescătorii care dețin animale din speciile bovine, adică taurine și bubaline, atât persoane fizice, cât și persoane juridice, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau persoane fizice autorizate, care au în posesie permanentă animale înscrise în Registrul național al exploatațiilor (RNE), în calitate de proprietari de animale sau de exploatație. Plata ajutorului de stat se va efectuea până la sfârșitul acestui an.

Criteriile de eligibilitate sunt următoartele: deținerea a minimum trei capete de bovine cu vârsta de cel puțin 16 luni la data de 31 ianuarie 2021, la care se pot adăuga și animale cu vârsta de minimum șapte luni la aceeași dată de referință, într-o exploatația cu cod al Agenției Naționale Sanitare Veterinare (ANSVSA), înregistrate în RNE; să fi produs și valorificat lapte în luna ianuarie 2021.

Beneficiarul ajutorului de stat poate să fie diferit față de deținătorul animalelor la data de 31 ianuarie pentru anumite cazuri, cu condiția ca data schimbării formei de organizare, radierii  sau decesului să fie cuprinsă între 31 ianuarie și data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat în sectorul bovin.

Beneficiarii care solicită ajutorul de stat pentru efectivul de bovine, pot cere și subvenția pentru cantitatea de lapte produsă si valorificată. Pentru detalii, crescătorii de bovine din Timiș pot contacta centrului județean al APIA, la nr. tel. 0256.494.955, 0256.494.995, sau prin e-mail, la adresa [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *