De vineri, elevii intră în vacanța de primăvară, iar preșcolarii ar putea merge la grădiniță. În Timiș, în această perioadă, ar putea avea loc simulările pentru elevii care nu au putut susține probele din cauza carantinei

Vacanţa de Paşte începe vineri, 7 aprilie. Câte zile libere au elevii

Începând de vineri, 2 aprilie, elevii intră în vacanța de primăvară. Pentru cei din anii terminali de studiu, respectiv elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a seral și cu frecvență redusă, perioada de vacanță va cuprinde doar perioadele 2-11 aprilie și 30 aprilie – 9 mai. În intervalul 12 – 29 aprilie, aceștia vor desfășura cursuri în sistem online.

Pentru ceilalți, vacanța se întinde pe perioada 2 aprilie – 4 mai.

În acest interval, grădinițele vor putea fi deschise în localitățile necarantinate, decizia aparținând conducerii acestor unități de învățământ, cu avizul direcției de sănătate publică.

Totodată, în funcție de situația epidemiologică, pe perioada vacanței vor putea fi organizate și activități remediale.

În ceea ce privește situația învățământului timișean, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a prevăzut, în acest interval, reprogramarea simulărilor la Evaluarea Națională și Bacalaureat pentru elevii care, în intervalul stabilit inițial de Ministerul Educației, nu au putut participa din cauza măsurii de carantinare instituită în Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă.

În cazul în care aceste localități nu vor fi carantinate în săptămânile din luna aprilie în care au loc cursuri online pentru elevii din anii terminali, vor putea fi organizate simulări și pentru această categorie de elevi: 12 – 16 aprilie pentru Bacalaureat și 19 – 21 aprilie pentru Evaluarea Națională.

Sursa foto: ipn.md


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “De vineri, elevii intră în vacanța de primăvară, iar preșcolarii ar putea merge la grădiniță. În Timiș, în această perioadă, ar putea avea loc simulările pentru elevii care nu au putut susține probele din cauza carantinei

  1. Elevii si ,, profesorii,, sint intr o continua vacanta de peste un an de zile,asa ca nu mai dati cu oistea in gard,scoala in adevaratul sens al cuvintului nu se mai face decit in putine locuri,foarte putine,dar cu toate acestea ,, profesorii ,, incaseaza salariul intreg tot de vreun an si ceva,pe cind cei platitori de taxe au activitatea oprita sau partial oprita,au loc concedieri,reduceri de salarii,si alte aspecte negative,nu mai aduceti subiectul in discutie,cel cu scoala, a cazut de mult in desuitudine,a ajuns un loc unde se vine de catre ,, profesori ,, pentru a avea un salariu,deloc mic,chiar foarte  bun pentru cele 18 ore pe saptamina de ,, lucru ,, despre cunostiimtele elevilor,mai vedem,si cum sa nu,materia se recupereazaaaaaaa,da,dar trebuie sa ii platim suplimentar pe ,,profesori,, ca sa ,,recupereze,, si intre timp,ne incasam salariile degeaba,ma intreb doar daca situatia actuala va mai tine ceva timp,si se pare ca sint intrunite conditiile sa mai tina,ce va fi,noi ne vom face ca muncim,elevii vor fi ceea ce se cheama tabula rasa dar salariile vor merge , nu se stie ca pamintul,robinetul vs seca la un moment dat, eu doar intreb acolo unde nu era internet sau nu era dispozitiv la elevii cum au tinut ,, profesorii ,, orele de curs, si cum au putut fi platiti daca nu le au tinut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *