Laptop-uri pentru aproape 2.000 de liceeni din Timiș

laptop 2

Aproape 2.000 de liceeni din clasa a IX-a înscriși în unitățile de învățământ din județul Timiș vor beneficia de laptop-uri achiziționate prin Proiectul ”ROSE” (finanțat de Banca Mondială în scopul reducerii abandonului în învățământul secundar superior și a creșterii ratei de promovare a examenului de Bacalaureat).

CITEȘTE ȘI: Tragedie într-o localitate din vestul țării: o femeie de 90 de ani a pierit în casa care a luat foc

Distribuirea dispozitivelor informatice se va realiza având în vedere criteriul economic, respectiv situația financiară a elevilor. Cele 1.992 de laptop-uri vor fi livrate inițial Inspectoratului Școlar Județean Timiș, urmând să fie distribuite, ulterior, unui număr de 38 de licee.

În plus, 16 elevi de liceu din Ciacova, Gătaia, Recaș și Sânnicolau Mare vor intra în posesia unor tablete achiziționate în cadrul unui parteneriat încheiat între inspectoratele școlare din Timiș, Iași și Cluj și un operator economic. Aceste dispozitive vor ajunge la elevii care au încheiat semestrul I cu media peste 9 și au o situație materială precară.

Conform nevoilor identificate de directorii unităților de învățământ liceal din Timiș la sfârșitul anului trecut, ar mai fi nevoie de circa 400 de dispozitive informatice pentru a acoperi solicitările liceenilor care nu dispun de mijloace adecvate pentru a putea participa la activitățile didactice desfășurate online. În ceea ce privește ciclurile de învățământ primar și gimnazial, după distribuirea celor 6.376 de tablete achiziționate de Ministerul Educației pentru elevii din Timiș, în urma datelor transmise în primăvara lui 2020 de directorii unităților de învățământ, la sfârșitul anului trecut aceștia au identificat alți 900 de educabili care ar avea nevoie de echipamente informatice.

ISJ Timiș a efectuat, în decursul celor zece luni de pandemie, mai multe interogări la nivelul conducerilor tuturor unităților de învățământ din mediul preuniversitar pentru identificarea nevoilor de dispozitive informatice, de fiecare dată numărul solicitărilor transmise fiind mai mare decât cele raportate anterior. Astfel, s-a ajuns la situația în care numărul dispozitivelor informatice achiziționate la un moment dat să nu mai corespundă cu cel al nevoilor educabililor, transmis ulterior de directorii de școală. Situația nu este specifică doar județului Timiș, decalaje între astfel de raportări existând în multe zone ale țării. De altfel, ministrul educației Sorin Cîmpeanu a precizat recent că, la nivel național, a fost identificat un necesar suplimentar de 287.000 de echipamente IT față de cel înregistrat în cel de-al doilea semestru al anului trecut.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Laptop-uri pentru aproape 2.000 de liceeni din Timiș

  1. 16 elevi din 4 localitati ? adica 4 in fiecare sat x 250 lei ( pretul mediu al unei tablete low-budget ) = 1000 lei ! chiar in halul ala de degradare mentala s-a ajuns ? dar nu va e rusine sa si mentionati cifrele , voi astia de la ISJTM ???
    ….la Gataia , de exemplu , la liceu , stimabilul domn director are alte preocupari , idem primar & primarie , ii doare in basca de toti si de toate , interesele personale primeaza ! pana si ansamblul de dansuri populare ( unde erau inscrisi copiii satului ) a fost dinamitat ( bine ca pentru fotbal sunt mii de euro pe luna , bani ce se duc la niste dubiosi aciuiti vremelnic pe meleaguri banatene ) ! cultura nu trebuie , ideea sa ai cohorte ce la 4 ani voteaza sub amenintarea ca nu mai primesc marfa pe caiet la magazinele satesti ….halal oras , halal judet , halal tara ! o sa facem implozie intr-o buna zi ….

    dimineti dubioase sa aveti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *