214 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus la nivel național, nici un caz nou în Timiș

covid 19 1
Nici un caz de infectare cu noul coronavirus nu a fost depistat recent în Timiș. La nivel național, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 214 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI, ieri, erau internați 200 de pacienți.
Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.505 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.187 au fost declarate vindecate și externate.
Totodată, 1.539 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
„În intervalul 22 iunie, ora 10 – 23 iunie, ora 10, au fost înregistrate 16 decese (nouă bărbați și șapte femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Galați, Iași, București, Mureș, Suceava și Vrancea”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.
Dintre decesele recente, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, trei, la categoria de vârstă 50-59 ani, patru, la categoria de vârstă 60-69 ani, două la categoria de vârstă 70-79 ani și cinci, la persoane de peste 80 de ani.
La 15 dintre decedați au fost depistate și boli asociate. Pentru un deces nu au fost raportate comorbidități.
„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare ca urmare a ședinței din data de 22 iunie a.c. Excepția se aplică din data de 23 iunie și persoanelor asimptomatice care sosesc în România din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană). Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Național de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată erau, ieri, 1.241 de persoane. Alte 70.768 de persoane erau în izolare la domiciliu și se aflau sub monitorizare medicală.
Până ieri, la nivel național, au fost prelucrate 639.322 de teste.
„În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 466 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.018 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 331 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 149.550 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, cinci infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Totodată, în data de 22 iunie, 76 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile”, a completat Grupul de Comunicare Strategică.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *