DNA cere Senatului încuviinţare pentru arestarea lui Dan Şova. Este suspectat că ar fi luat mită 100.000 de euro

Fostul senator Dan Șova, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. 100.000 de euro confiscaţi şi sechestru pe bunuri

Procurorii DNA au sesizat Parchetul instanţei supreme pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură. Directorul CET Govora, Mihai Bălan, a fost reţinut de procurori.

Procurorii DNA au sesizat Parchetul instanţei supreme pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică (CET) Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Mihai Bălan a fost deja reţinut de procurorii DNA şi va fi prezentat, vineri, Înaltei Curţi cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *