91 de ani de la legiferarea Protecției Civile, aniversați la Timișoara

91 de ani de la legiferarea Protecției Civile, aniversați la Timișoara

Am aniversat, miercuri, 28 februarie, 91 de ani de la legiferarea Protecției Civile, o componentă importantă a apărării naționale, al cărei rol a crescut de la an la an, dobândind noi valențe, dând încredere și siguranță românilor.

Misiunile și atribuțiile structurilor de protecție civilă din România au devenit tot mai complexe, orientate a face față tuturor situațiilor de risc, asigurând resurse necesare supraviețuirii, iar rezultatele lor se reflectă în mii de vieți salvate și bunuri protejate ori puse la adăpost în caz de dezastre naturale, precum și acțiuni militare.

Muzica militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” din Timișoara, sub comanda dirijorului plutonier major Dănuț Slabu, a intonat Imnul Național, iar Preacucernicii părinți Mihai-Adrian Venter, Florin Avram și Andrei Chiriluc au oficiat Serviciul Religios în fața Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara.

Apoi, generalul de brigadă ing. Lucian-Vasile Mihoc, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș, a luat cuvântul, prezentând mesajul domniei sale și mesajul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general Dan-Paul Iamandi.

I s-au alăturat invitați ai ISU Timiș la momentul aniversar, dr. Mihai Grecu, medic șef U.P.U.-S.M.U.R.D. Timiș, generalul de brigadă în rezervă Constantin Caraivan, consilierul Viorel Coifan și subprefectul Ovidiu-Virgil Drăgănescu.

CITEȘTE ȘI: Exclusiv! Lovitură pentru Dominic Fritz: No Name a câștigat definitiv în instanță anularea dispoziției de demolare a bazei sportive

Printre evenimentele desfășurate miercuri a fost și festivitatea de înaintare în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a 4 ofițeri și a 2 subofițeri, din cadrul ISU Timiș, care s-au evidențiat prin modul de îndeplinire al atribuțiilor.

Sursa foto: Lau


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *