9 avantaje ale becurilor LED

”Rabla pentru becuri”. Românii vor primi vouchere ca să-și schimbe becurile cu filament cu altele cu led. Cât curent se economisește

Iată principalele avantaje ale tehnologiei de iluminat cu diode emițătoare de lumină (bec LED). Acestea sunt enumerate secvențial, în funcție de importanța lor, începând cu cel mai important element:

Durata de viață a luminii LED:

Cu ușurință, cel mai semnificativ avantaj al unui bec LED, în comparație cu soluțiile de iluminat tradiționale este durata de viață mai lungă. În medie, un bec LED are între 50.000 de ore de funcționare și 100.000 de ore de funcționare sau mai mult. Aceasta este de 2-4 ori mai mult decât majoritatea luminilor fluorescente, cu halogenuri metalice și chiar și decât luminile cu vapori de sodiu. Este de peste 40 de ori mai mult decât durata medie a unui bec cu incandescență.

Înlocuirea mai puțin frecventă înseamnă două lucruri importante: costuri de întreținere mai mici în ceea ce privește forța de muncă și costuri mai mici pentru piesele de schimb (deoarece becurile pur și simplu nu se defectează pentru o perioadă lungă de timp).

Eficiența energetică a LED-urilor:

O lustra LED consuma, în general, cantități foarte mici de energie. Statisticile pe care trebuie să le căutați atunci când comparați eficiența energetică a diferitelor soluții de iluminat sunt denumite prin unul dintre cei doi termeni: eficacitate luminoasă sau lumeni utili. Aceste două elemente descriu, în esență, cantitatea de lumină emisă pe unitatea de putere (wați) consumată de bec. Din experiența noastră, majoritatea proiectelor de modernizare a iluminatului cu LED-uri au ca rezultat o îmbunătățire de 60-75% a eficienței energetice globale a iluminatului instalației. În funcție de corpurile de iluminat existente și de LED-urile instalate, economiile ar putea fi de peste 90%.

Siguranță îmbunătățită cu LED-uri:

Siguranța este probabil cel mai des trecut cu vederea avantaj atunci când vine vorba de iluminatul cu LED-uri. Pericolul numărul 1, atunci când vine vorba de iluminat, este emisia de căldură. LED-urile nu emit aproape deloc căldură directă, în timp ce becurile tradiționale, cum ar fi cele cu incandescență, convertesc mai mult de 90% din energia totală utilizată pentru a le alimenta direct în căldură. Asta înseamnă că doar 10% din energia care alimentează becurile cu incandescență este utilizată efectiv pentru lumină (ceea ce le face, de asemenea, extrem de ineficiente în comparație cu LED-urile). În plus, deoarece un bec LED consumă mai puțină energie, el poate funcționa eficient pe sisteme electrice de joasă tensiune. Acestea sunt, în general, mult mai sigure în cazul în care ceva nu merge bine.

Luminile LED sunt mici din punct de vedere fizic:

Dispozitivul unui bec LED propriu-zis este extrem de mic. Dispozitivele de putere mici pot fi mai mici de o zecime dintr-un singur mm2, în timp ce dispozitivele de putere mai mari pot fi încă de un mm2. Dimensiunile lor mici fac ca LED-urile să fie incredibil de adaptabile la un număr infinit de aplicații de iluminat. Diferitele utilizări ale LED-urilor includ un spectru larg, de la rădăcinile lor în iluminatul circuitelor și semnalele de trafic până la iluminatul modern de ambianță, aplicațiile rezidențiale și de proprietăți comerciale și chiar iluminatul stadioanelor majore.

LED-urile au un indice de redare a culorilor (CRI) excelent:

CRI este o măsurătoare a capacității unei lumini de a dezvălui culoarea reală a obiectelor, în comparație cu o sursă de lumină ideală (lumină naturală). Un CRI ridicat este, în general, o caracteristică de dorit (deși, desigur, depinde de aplicația necesară). LED-urile au, în general, ratinguri foarte ridicate (bune) în ceea ce privește CRI.

LED-urile generează emisii direcționale:

Tehnologia LED emite lumină doar pentru 180 de grade. Orice alt tip de lumină emite lumină la 360 de grade în jurul sursei. Emisiile la 360 de grade necesită dispozitive accesorii pentru a reflecta și/sau redirecționa lumina. Acest lucru duce la creșterea costurilor pentru sistem în general și, în mod inevitabil, duce la pierderi, ceea ce înseamnă că dispozitivul este în mod necesar mai puțin eficient decât ar fi fost altfel. Luați în considerare o lampă care emite lumină în tavan – acesta este becul dumneavoastră standard. Problema este că încercați să iluminați camera, nu tavanul. LED-urile rezolvă complet această problemă și oferă economiile înapoi în ceea ce privește eficiența energetică generală a sistemului.

LED-urile au o flexibilitate de design extraordinară:

Deoarece LED-urile sunt atât de mici, ele pot fi utilizate în aproape orice aplicație la care vă puteți gândi. Ele pot fi combinate în mănunchiuri pentru un bec tradițional, pot fi utilizate izolat ca un mic dispozitiv de iluminat sau pot fi înșirate în succesiune într-un mod liniar. Aproape tot ceea ce vă puteți gândi poate fi realizat cu LED-uri.

LED-urile sunt lumini cu stare solidă (SSL):

LED-urile sunt lumini cu stare solidă. Acest lucru înseamnă că becul tradițional de sticlă care înconjoară lumina este complet inutil.

Capacitatea de dimming a LED-urilor:

LED-urile sunt capabile să funcționeze practic la orice procent din puterea lor nominală (de la 0 la 100%). De menționat că acestea necesită hardware specific tehnologiei LED pentru a se regla intensitatea luminoasă (ceea ce înseamnă că nu puteți utiliza echipamentul de reglare a intensității luminoase pentru un bec cu incandescență sau altă tehnologie de iluminat tradițională). Un aspect pozitiv al funcționării LED-urilor la o putere mai mică decât cea maximă este faptul că acestea devin mai eficiente pe măsură ce puterea este redusă. Acest lucru crește, de asemenea, durata de viață totală a luminii în sine. Ambele avantaje sunt absente în cazul tehnologiilor precum cele cu halogenuri metalice, care devin mai puțin eficiente la o putere mai mică și, în multe cazuri, nu pot fi reduse deloc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *