80 de minute de așteptare la ieșirea din România prin vestul țării

80 de minute de așteptare la ieșirea din România, prin vestul țării

80 de minute de așteptare la ieșirea din România prin vestul țării

80 de minte se așteaptă la ieșirea din țară prin PTF Nădlac II, în această dimineață.

Conform Poliției de Frontieră, traficul este intens, fiind un număr mare de mijloace de transport prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieșire din țară, fiind vorba și de lipsă de personal al autorităților de frontieră maghiare.

coada nadlac 4

La ieșirea din țară prin Nădlac, Cenad și Turnu se așteaptă câte 60 de minute.

În minivacanţa prilejuită de Ziua Naţională a României, ”conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a dispus măsuri suplimentare de adaptare atât a misiunilor, cât şi a resurselor umane şi materiale, la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ în toate punctele deschise traficului internaţional.

CITEȘTE ȘI: Start oficial pentru Autostrada cu tuneluri Lugoj-Deva

Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

A fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.700 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Menţionăm faptul că, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. Totodată, vor fi folosite inclusiv staţii mobile de control, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.

Recomandări adresate participanţilor la traficul transfrontalier

În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

De asemenea, reamintim participanţilor la trafic că pot consulta aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, unde sunt actualizate valorile medii ale timpului de aşteptare la controlul de frontieră în funcţie de valorile de trafic prin punctele de trecere”, a transmis Poliția de Frontieră Română.

Foto 1: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *