7,5 milioane de euro pentru reţeaua de canalizare în satele unei comune din Timiş

Introducerea canalizării este piatra de încercare în materie de investiții publice pentru orice unitate teritorială din mediul rural. În primul rând, datorită faptului că nu poate fi realizată din bugetul local, mult prea mic pentru costurile pe care le presupune.

Dacă proiectul unei comune privind introducerea rețelei de canalizare este aprobat și el primește fondurile necesare de la guvern sau din programe europene, atunci, în doi-trei ani, locuitorii ei pot beneficia de această utilitate.

În cazul comunei Chevereșu Mare, proiectul a fost aprobat. Edilul-șef Marcel Muia a declarat că finanțarea guvernamentală de 7,5 milioane de euro care va fi alocată pentru această investiție va permite introducerea canalizării în toate cele trei localități componente.

În privința proiectului propriu-zis, se dorește ca acesta să prevadă conectarea rețelelor din Chevereșu Mare, Dragșina și Vucova la stația de epurare de la Bacova (a orașului Buziaș), care este de mare capacitate. Prin aceasta s-ar obține o reducere a costurilor investiționale și avantaje în exploatare.

În privința alimentării cu apă, aceasta este finalizată în toate satele comunei, serviciul fiind în curs de predare operatorului regional Aquatim, care va prelua și canalizarea, după finalizarea investiției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.