72 de turişti români, blocaţi într-o îndrăgită destinație de vacanță, după suspendarea zborurilor din cauza noii variante de coronavirus

72 de turişti români, blocaţi într-o îndrăgită destinație de vacanță, după suspendarea zborurilor din cauza noii variante de coronavirus

72 de români au cerut ajutorul Ambasadei României în Maroc, după ce au aflat că zborurile de întoarcere în țară, din următoarele zile, au fost anulate. Marocul a suspendat toate zborurile, de la miezul nopții, ca măsură de precauție după apariția variantei mutante a SARS-COV2 – Omicron care se răspândește extrem de rapid.

MAE a transmis, marți, că autoritățile permit în mod excepțional unele zboruri și a anunțat care sunt companiile care le mai operează.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în contextul deciziei autorităților marocane de suspendare a zborurilor comerciale cu destinația Maroc, ca urmare a noii variante de coronavirus, Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situația a 72 de cetățeni români (turiști) ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceștia aveau rezervări.

MAE informează că Ambasada României la Rabat a efectuat, în regim de urgență, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre țară, eforturi care continuă și la acest moment.

CITEȘTE ȘI: Două autocamioane care transportau mașini s-au ciocnit în vestul țării

În același timp, MAE subliniază că autoritățile marocane permit, cu titlu excepțional și în baza unei autorizări speciale, operarea, în continuare, a unor zboruri înspre și dinspre Maroc.

În acest context, MAE recomandă cetățenilor români ale căror zboruri au fost anulate să verifice disponibilitatea biletelor la companiile aeriene care operează în continuare zboruri în Maroc. Totodată, misiunea diplomatică va informa în mod constant, inclusiv pe pagina de Facebook a misiunii, cu privire la zborurile autorizate.

La acest moment, companiile care operează zboruri în continuare sunt Air France și Transavia.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93; +212 537 20 74 01, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cei care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice +212 67 99 77 75.

Măsura a fost luată de Maroc din cauza noii variante Omicron.

Decizia a intrat în vigoare la ora 23.59, potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook a ambasadei. Măsura este valabilă până la 13 decembrie 2021, la ora 23:59.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns