600 de cereri, pentru 30 de locuințe de la stat! Se întâmplă într-un municipiu din Timiș

Una dintre cele mai bune vești de anul acesta în materie de infrastructură este începerea construcției unui nou bloc ANL la Lugoj.
Anunțate încă din toamna anului trecut, lucrările au demarat în urmă cu câteva săptămâni, în pre­zent, constructorul fiind cu execuția la nivelul realizării fundației, cofrajul și armătura fiind deja pregătite.

“Aș­tep­tăm ca în aceste zile să fie tur­nată fundația la primul bloc ANL din cele două programate în cartierul Țesători. Blocul proiectat în regim parter plus trei etaje va putea găzdui 30 de familii repartizate pe două scări. Avem pro­misiuni că finalizarea construcției se va face anul acesta”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului, citat de redesteptarea.ro.

Săp­tă­mâna trecută, la ședința ordinară a lunii aprilie, consi­lierii locali lugojeni au aprobat un nou set de criterii pen­tru stabilirea ordinii de prio­ritate pe baza cărora se vor acorda apartamentele nou construite celor aflați în cău­tarea unei locuințe.

Până la finele anului trecut aproxima­tiv 600 de cereri au fost depu­se la primărie pentru o lo­cu­ință. Administrația locală a început deja o actualizare a listelor pentru accesarea unuia dintre apartamentele cu 2 camere, care urmează a fi date în folosință.

“Lucrăm la actualizarea listei de prio­ri­tăți. Am trimis notificări ce­lor care au dosare depuse în evidențele noastre. Ordinea va fi reașezată în funcție de da­tele primite de la cei care vor o locuință.
Repartizarea va depinde de punctajul obținut în urma analizării do­sarului depus. La ora actuală au venit la noi să comunice datele actuale necesare la dosar aproximativ 40 de so­li­citanți dintre cei notificați”, a comunicat Primăria Lugoj.

Criterii dure de repartizare

Titularii cererii de repartizare a unei locuințe pentru tineri, destinată închirierii, trebuie să aibă vârsta de cel mult 35 de ani, să nu dețină sau să nu fi deținut o altă locuință în proprietatea sau să nu fie beneficiarul unei alte locuințe cu chirie din fondul de stat, al municipiului Lugoj sau a unității în care și desfășoară activitatea.

Perioada până la care va fi putea fi repartizată o locuință s-a mărit la 36 de luni.

Cele mai mari puncte le vor primi cei care locuiesc cu chirie într-un fond locativ privat (10 puncte), suprafață locativă închiriată avută la dispoziție este mai mică de 8 m.p.(10 puncte), sunt căsătoriți (10 puncte) și au patru copii (5 puncte) sau mai mulți (5 puncte +1 punct pentru fiecare copil peste 4).

La punctajul pentru dosar se ia în considerare și vechimea cererii solicitantului, starea de sănătate actuală, nivelul de studii și pregătirea pro­fesională, situația socială sau locativă special, precum și venitul mediu brut lunar pe membru de familie.

Astfel cei care suferă de o boală sau un alt membru al familiei aflat în întreținere vor primi maxim două puncte. Cei care au depus cererea de locuință mai mult de patru ani vor primi 4.5 puncte pentru fie­ca­re an care este peste cei pa­tru ani pentru care se acordă punctajul maxim de 9 puncte.

Solicitanții cu studii superioare vor primii maximul de punctaj de 15 puncte, același maxim fiind atribuit și celor care au împlinit 18 ani și provin din centre de o­cro­tire social.

În ceea ce privește nivelul veniturilor bănești din salarii, cel mai mult, 15 puncte vor primi solicitanții cu salariul minim pe economie sau cei care au mai puțin din venitul minim stabilit prin noile reglementări legale aprobate de guvern. Lugojul a mai beneficiat de construcția unor blocuri ANL, pe strada Caransebeșului și pe strada Panait Cerna în anii 2004 și 2011.

0 Comments

No Comment.