59 de migranți au încercat să treacă granița ascunși în două TIR-uri

59 de migranți au încercat să treacă granița ascunși în două TIR-uri

Polițiștii de frontieră din județul Arad au găsit 59 de migranți ascunși în două TIR-uri. Aceștia încercau astfel să treacă ilegal granița în Ungaria.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat marți, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 28 de ani, aflat la volanul unui TIR, care transporta frigidere, pe ruta România-Italia.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că remorca avea cablul de prindere al prelatei secţionat şi lipit și au făcut un control amănunţit. Astfel, au fost descoperiţi, ascunși în compartimentul pentru marfă, cincizeci și trei de cetățeni străini.

Aceștia au fost duși la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că este vorba despre 24 cetăţeni din Bangladesh, 18 cetăţeni din India, 10 cetăţeni din Bangladesh şi unul din Eritreea, cu vârste cuprinse între 19 şi 46 de ani. Cei în cauză intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

Tot marți, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 55 de ani, aflat la volanul unui TIR, care transporta diverse bunuri pe ruta Turcia-România-Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, 6 cetăţeni străini. Este vorba de 6 bărbaţi din Pakistan şi Afganistan.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *