56 de cetăţeni străini au încercat să iasă din România ascunși printre paleţi cu vin şi pervazuri

56 de cetăţeni străini au încercat să iasă din România ascunși printre paleţi cu vin şi pervazuri

56 de cetăţeni străini au încercat să iasă din România ascunși printre paleţi cu vin şi pervazuri.

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat 56 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare și o autoutilitară.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc și unul german, aflați la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, respectiv unei autoutilitare înmatriculate în Ungaria. Unul din șoferi transporta pervazuri pentru o societate comercială din Ungaria, iar celălalt se deplasa pe ruta Turcia – Olanda.

CITEȘTE ȘI: Colterm continuă aprovizionarea pentru sezonul rece. Câte cereri de debranșare au fost depuse

În urma controlului asupra mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 33 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, polițiștii de frontieră au efectuat controlul asupra unui automarfar înmatriculat în Turcia, condus de un cetățean turc ce transporta vin din Georgia în Polonia. În urma controlului, au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 23 de persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Bangladesh, Irak, Eritreea și Etiopia, unii dintre aceștia fiind intrați legal în România, alții solicitanți de azil.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *