4 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a vă cumpăra acest telefon

4 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a vă cumpăra acest telefon

4 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a vă cumpăra acest telefon

iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, cele mai recente telefoane high-end de la Apple, prezintă noi caracteristici majore, modificări și actualizări de design care le fac o alegere atractivă pentru clienții care încă folosesc modele mai vechi, cum ar fi iPhone 13 sau iPhone 12.

Dacă tocmai ați cumpărat sau primit cadou un nou iPhone 14 Pro sau iPhone 14 Pro Max, s-ar putea să fiți ușor copleșit sau pur și simplu interesat de noile caracteristici și modificări pe care ar trebui să le încercați. Pentru a încerca să vă ajutăm, am prezentat mai jos câteva dintre cele mai importante caracteristici pe care ar trebui să le folosiți cu nerăbdare.

Dynamic Island

„Insula” dinamică de pe iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max este un mod complet nou de a interacționa cu iPhone-ul dvs. În locul crestăturii din partea de sus a ecranului, Apple a înlocuit-o cu o nouă zonă în formă de pastilă, formată din două decupaje mai mici îmbinate digital.

În loc să lase zona nefolosită și intruzivă din partea de sus a ecranului, Apple a dezvoltat Dynamic Island, care aduce în partea de sus a ecranului alertele, notificările și operațiunile legate de sistem. Veți observa că Dynamic Island se adaptează în mod fluid pe măsură ce vă utilizați telefonul, de la ascultarea muzicii la pornirea unui cronometru și multe altele. Iată o listă rapidă a câtorva dintre diferitele tipuri de alerte și notificări de sistem pe care Dynamic Island le suportă:

  • Banner de apeluri primite
  • Alertă de conectare a căștilor AirPods
  • Autentificare Face ID
  • Apple Pay
  • AirDrop
  • Alertă de baterie descărcată
  • Încărcare
  • Live Activities
  • Apel în curs de desfășurare
  • Muzică/aplicații în curs de redare

Afișajul ProMotion

Dacă faceți upgrade de la un iPhone mai vechi decât iPhone 13 Pro, așa cum probabil o fac mulți clienți, veți experimenta ProMotion pentru prima dată pe iPhone. ProMotion este o tehnologie pe care Apple a dezvoltat-o pentru prima dată pentru iPad în 2017 și abia anul trecut a ajuns pe iPhone.

Majoritatea ecranelor au o rată de reîmprospătare de până la 60Hz, ceea ce înseamnă că ecranul se reîmprospătează de 60 de ori pe secundă. Începând cu iPhone 13 Pro și acum cu iPhone 14 Pro, ecranul iPhone suportă o rată de reîmprospătare de până la 120Hz, ceea ce îi permite să se reîmprospăteze de 120 de ori la fiecare secundă.

Ritmul mai mare de reîmprospătare la fiecare secundă înseamnă că, atunci când derulați într-o aplicație, veți observa că iPhone-ul dvs. pare mai rapid și mai fluid datorită ratei de reîmprospătare de 120Hz. Desigur, rata de reîmprospătare mai mare necesită și mai multă energie. Din fericire, pe iPhone 13 Pro și iPhone 14 Pro, iOS modifică în mod inteligent rata de reîmprospătare a ecranului în funcție de ceea ce faceți. De exemplu, atunci când începeți să derulați, afișajul își va crește rata de reîmprospătare, comparativ cu cazul în care vizualizați o imagine statică.

Afișaj mereu activ

Indiferent de iPhone-ul de la care faceți upgrade, veți experimenta primul iPhone cu afișaj permanent. După cum sugerează și numele, un afișaj always-on este un afișaj care este mereu pornit și care afișează informații. Afișajul de pe iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max afișează întotdeauna ora, tapetul și widgeturile din ecranul de blocare iOS 16.

Acest lucru poate fi util atunci când vreți doar să aruncați o privire la oră sau să vedeți informații relevante din widgeturile din ecranul de blocare, fără să deblocați iPhone-ul și să intrați direct într-o aplicație. Având în vedere că în iOS 16.1 urmează să apară Live Activities, afișajul permanent poate fi și mai util pentru unii clienți.

Afișajul rămâne mereu aprins prin reducerea inteligentă a luminozității și a ratei de reîmprospătare la doar 1Hz pentru a economisi durata de viață a bateriei. Dacă nu vă place afișajul always-on, îl puteți dezactiva în interiorul Setări -> Afișaj și luminozitate, ceea ce ar putea contribui la prelungirea duratei de viață a bateriei. Afișajul permanent nu poate fi personalizat în prezent.

Noile camere foto

Noile iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max dispun de o suită de noi caracteristici ale camerei foto și îmbunătățiri hardware. Cea mai notabilă de care vei putea profita este o nouă cameră principală de 48MP care realizează fotografii și mai clare și mai detaliate.

Veți putea face fotografii de 48MP atunci când folosiți formatul ProRAW, care este un format conceput de Apple care combină procesarea foto puternică a iPhone-ului cu un nivel ridicat de detalii care permite o editare fină. Dacă intenționați să faceți multe fotografii de 48MP, fiți atenți la faptul că aceste fotografii vor ocupa de aproape trei ori mai mult spațiu de stocare pe dispozitivul dvs.

CITEŞTE ŞI: Amenajarea noii intersecții de pe DN 59, între Jebel și Voiteg, aproape de finalizare. Cum arată

Camera frontală pentru selfie de pe iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max a primit un upgrade, deoarece acum suportă autofocus, ceea ce asigură că fotografiile tale ies mai detaliate și mai realiste. Toate camerele, inclusiv camera selfie, au performanțe îmbunătățite pentru situații de iluminare slabă, ceea ce face ca fotografiile pe timp de noapte să fie mai clare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *