37 de ani de carieră ca funcţionar public, într-o primărie din Timiş

Dacă treci pe la primăria din Variaş, n-ai cum să nu-i remarci zâmbetul cald şi deschis, un surâs care n-a ostenit după… 37 de ani de carieră ca funcţionar public.

Mii de oameni, de solicitări, de dosare, de întrebări şi de chestiuni stringente, din cele care nu suferă niciodată amânare, n-au reuşit să-i şteargă Liubiţei Luchin, astăzi referent principal în cadrul instituţiei, blândeţea de pe chip şi seninătatea din priviri.

„M-am născut chiar aici, în comună. Am terminat Liceul Sârbesc, profilul filologie-istorie, în 1979. În adolescenţă mi-aş fi dorit să devin asistentă medicală, însă am picat la Sanitar cu zece sutimi. Am mai dat o dată examenul – luam ore la Timişoara – dar n-a fost să fie, aşa că, după ce am terminat şcoala, am hotărât să-mi găsesc repede un loc de muncă.

Am stat acasă o singură săptămână, apoi m-am angajat, iar în primii doi ani am lucrat la birou, la Cooperativa de Consum de pe vremea aceea. Am fost casier-încasator, iar din 1981 până în 1991 am activat aici, în primărie, la registratură. Ăsta a fost să fie locul meu, la mine acasă, pe meleagurile unde am văzut lumina zilei, în mijlocul consătenilor.

Am schimbat cinci primari şi am colaborat bine cu toată lumea”, ne povestește Liubița Luchin, „Lilia” pentru toată lumea, de la colegii din instituție până la oamenii care o caută. Sună un telefon și se scuză pentru întrerupere. „Pile, caji”, o auzim. „Puiule, zi”, în sârbeşte, ca la Variaş.

După ce încheie convorbirea, ne mai spune că, deşi n-a ajuns cadru medical, tot în slujba oamenilor s-a pus.

În schimb, a stat la căpătâiul celor dragi din familie, îngrijindu-i la vreme de boală grea, ne-a mai mărturisit, cu o lacrimă în colţul ochiului.

Ca s-o abatem de pe calea tristeţii, o întrebăm care a fost cel mai frumos moment din îndelungata ei carieră în administraţie. Răspunde, fără pic de ezitare, că acela în care a fost protagonista unui articol apărut în „foaia” locală din comună…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns