34 de persoane confirmate cu noul coronavirus într-o singură zi; 95 în total. România se îndreaptă către scenariul nr. 3

coronavirus 12

România a înregistrat vineri, 13 martie 2020, cele mai multe cazuri de până acum de persoane contaminate cu noul coronavirus confirmate într-o singură zi : 34. Bilanțul total al celor care au fost depistați cu acest virus ajunge la 95, astfel că România se îndreaptă către scenariul nr.3 elaborat de autorități, acela când numărul bolnavilor va depăși 100. Șase dintre acești 95 de pacienți s-au vindecat între timp.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România în data de 26 februarie, iar pacientul – tânărul din Gorj care s-ar fi contaminat de la un om de afaceri italian – a fost asimptomatic. În data de 7 martie a fost anunțat și primul caz de coronavirus din București – un cetățean care venise tot din Italia.

Italia a decretat stare de urgenţă la 31 ianuarie, pentru a accelera lupta împotriva noului tip de coronavirus şi pentru a evita o eventuală contagiere a populaţiei, la o zi după ce fuseseră depistate primele două cazuri din acestă țară: un cuplu de turişti chineziTrei săptămâni mai târziu, la 21 februarie, Italia anunța primul deces pe teritoriul ei din cauza coronavirusului. După alte trei săptămâni, situația din Italia este dramatică: are cele mai multe victime, după China: vineri, 13 martie 2020, numărul total al persoanelor care s-au îmbolnăvit în Italia era de 17.660, dintre care 1.266 au decedat.

CITEȘTE ȘI: Bilanț sumbru într-o zi de vineri, 13. Record de cazuri de coronavirus confirmate la Timișoara

Între timp, însă, epidemia de coronavirus s-a extins în toată Europa, astfel că dintre românii diagnosticați cu Covid-19 acum nu sunt numai persoane venite din Italia, ci și din alte țări, conform digi24.ro

Ultimele cazuri de infectare cu coronavirus din România au fost confirmate vineri seara târziu. Printre ele, este un copil de 1 an, dar și o femeie de 41 ani din Iași, care a venit din Dubai în 8 martie și a făcut naveta Iași -București, apoi din 9 martie a mers la serviciu în Mureș. Primele simptome le-a avut după patru zile, în 12 martie.

Persoanele infectate cu noul coronavirus sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns