Schimbare de generaţie într-o primărie din Timiş

primaria sag

Alegerile locale din iunie au adus figuri noi în fruntea comunei Șag. După o dispută strânsă, în două tururi, șăgenii și-au ales un primar tânăr, dinamic, cu o platformă de obiective „beton”, dar și un vice așijderea.

Prin venirea celor doi în fruntea primăriei, Flavius Roșu și, respectiv, Florin Luca, ”s-au schimbat generațiile în primărie”, ne spune Marcela Baran, fostă până de curând referent cultural în cadrul instituției, acum pensionară. Mărturisește că e bine la pensie, dar și că s-a simțit cel mai bine… la primărie.

De aceea, cam la două zile trece și acum să-și bea cafeluța de dimineață împreună cu foștii colegi. În ultimul timp s-au pensionat doi funcționari, dar numărul total de posturi vacante din prezent este de cinci.

După cum ne declara secretarul comunei, Petru Nierges, se intenționează să se facă o angajare în primă urgență, pe o durată determinată de trei luni, pentru a avea timp să se facă demersurile necesare în vederea ocupării prin consurs a posturilor vacante.

Când fosta referentă culturală a auzit că postul său va fi scos la concurs, parcă a încercat-o un scurt sentiment de nostalgie și s-a întristat. De asemenea, și secretarul spune că, în primăria Șag se simte un suflu nou.

În rândul celor mai tineri pensionari din administrația locală se înscrie și fostul primar Venus Oprea, care lasă în urmă, la schimbul de ștafetă, o comună bine gospodărită, cu lucrări de infrastructură în mare parte rezolvate.

Cum Șagul a ajuns pe mâini bune, ale fostei opoziții, schimbarea aici s-a făcut nu doar la nivel de generații, ci și la nivel de politică locală. Spre binele comunității, desigur și pentru triumful democrației.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Schimbare de generaţie într-o primărie din Timiş

  1. Daca tot l-ati vorbit atat de bine pe fostul primar, de ce nu v-ati documentat intai sa vedeti ce a facut pt cei care stau in Sag Manastire? Va spun eu..NIMICCCCC…sau nu apartine de Sag? suntem buni doar sa platim impozite… Speram ca noul primar sa faca ceva, insa slabe sanse..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *