26 de kilometri de conducte vechi s-au înlocuit în Timișoara, susține Dominic Fritz

26 de kilometri de conducte vechi s-au înlocuit în Timișoara, susține Dominic Fritz

26 de kilometri de conducte vechi s-au înlocuit în Timișoara, susține Dominic Fritz

Pânî în prezent, în Timișoara s-au înlocuit 26 de kilometri de conducte vechi din cei 29 de kilometri planificați, afirmă Diminic Fritz, primarul Timișoarei.

Lucrările, spune edilul, îi vor scuti pe abonații Colterm de întreruperile din cauza avariilor.

”Astea sunt conductele de termoficare mâncate de rugină pe care le-am schimbat în ultimii doi ani.

CITEȘTE ȘI: Veste mare pentru tinerii dintr-o comună de lângă Timișoara! Vor primi terenuri pentru case

În cursul anului 2022 au continuat lucrările de înlocuire a conductelor vechi cu conducte noi în sistem preizolat aferente proiectului “Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timişoara în vederea conformării la normele de protecţia mediului privind emisiile poluante în aer şi pentru creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură urbană Etapa II” la următoarele locații:

-Rețele termice primare: Obiectul 1 (str. Cercului, str. Miloia, str. Mures, str. Traian Vuia), Obiectul 2 (str. Traian Vuia), Obiectul 3.2 (Zona Lugojului: str, Simion Bărnuțiu, str. Zoltan Kodaly, str. Lugojului, str. Telegrafului, str. Renașterii, str. Lorena), Obiectul 3.3 (în incinta Fac. de Mecanica, str. Traian Lalescu, str. V. Pârvan, str. Sf. Rozalia, str. Filaret Barbu), Obiectul 4.1 (zona Bucovina: de la PT45 la strada Bucovina, str. Bucovina str. Liege, str. Dej), Obiectul 4.2 (str. Ghe Marinescu, str. I.L. Caragiale, incinta Transelectrica, str. Șt. Cel Mare, Piața Aurel Vlaicu, str. Soarelui, str. Șt. O. Iosif, str. Școlii, str. Comănești), Obiectul 5 (Aleea F.C. Ripensia).

Din cei 9.067 m, din rețea primară supusă retehnologizării, s-au executat 6.803 m, reprezentând 75,03%;

– Rețele termice secundare aferente punctelor termice: PT6, PT 7C, PT 10A, PT 10 B, PT 21, PT 22, PT 35, PT 36, PT 37, PT 40, PT 41, PT 45, PT 45A, PT 52, PT 63, PT 69, PT 72, PT 75, PT 82, PT 84, PT 86, PT 88, PT 89, PT 98 și PT Păltiniș.

Din cei 20.095 m, din rețea secundară supusă retehnologizării, s-au executat 19.459 m, reprezentând 96,83%.

În total au fost reabilitați, la nivelul proiectului, 26.262 m rețea termică primară și secundară din 29.162 m, reprezentând 90.05%.

Primăria Municipiului Timișoara va continua înlocuirea conductelor vechi din sistemul de termoficare al orașului și a lansat licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate, precum și identificarea celei mai bune surse de finanțare nerambursabilă disponibilă și întocmirea cererii de finanțare pentru schimbarea a încă 29 de km de conducte de termoficare.

Din totalul vizat prin noul proiect, 11 kilometri sunt aerieni și se află în proximitatea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei.

Cu această investiție, din etapa a III-a de retehnologizare, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate țevile vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune Valoarea proiectului este de 160.280.811,28 lei (TVA inclus).

Foto: Facebook/Dominic Fritz


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “26 de kilometri de conducte vechi s-au înlocuit în Timișoara, susține Dominic Fritz

  1. Pe scurt o picatura inr-un pahar cu apa…6 km de retea primara din 70 de km cat are Timisoara e infim ,20 si ceva de scundara din cateva sute retea secundara e tot infim.In ritmul asta de inlocuie le-ar trebui cel putin 10 ani daca se lucreaza sustinut

  2. „Lucrările, spune edilul, îi vor scuti pe abonații Colterm de întreruperile din cauza avariilor”.O furtuna in pahar.Degeaba se inlocuiesc conductele daca Coltermul si Primaria nu au asigurat,carbune,gaz pentru producerea agentului termic.Deci Timisoreni nici o problema cu incalzirea am schimbat conducerea la Colterm,am schimbat tevile,am inchiriat o gara si in rest caldura ca anul trecut Si sa nu uitam am bagat Coltermul in insolventa asa ca nimeni nu mai da nimic cu plata la sfatul asteapta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *