25 de unități de învățământ din Timiș și-au suspendat cursurile față în față

13 școli din Timișoara și alte 12 din județul Timiș și-au suspendat activitățile didactice față în față, din cauza unor probleme legate de infrastructură și a ratei de infectare în rândul elevilor și al personalului angajat.

CITEȘTE ȘI: PAVILION Muzical prin cartier – un proiect finanțat de municipalitate

Lipsa căldurii în sălile de clasă (agentul termic fiind furnizat de COLTERM) a fost principalul motiv pentru care cinci școli din municipiu – Liceul de Arte Plastice, Liceul Teoretic”Grigore Moisil”, Colegiul Național ”Ana Aslan”, Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu” și Școala Gimnazială nr. 16 ”Take Ionescu” – au comutat procesul didactic în sistem online.

De asemenea, din cauza unor lucrări de execuție la infrastructura clădirii, Liceul Tehnologic ”Ion I.C. Brătianu” a decis suspendarea cursurilor față în față începând din 20 octombrie. Liceul de Arte ”Ion Vidu” a trecut și el în sistem online din cauza resursei umane insuficientă, ivită pe fondul cazurilor de infectare în rândul profesorilor.

Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” este o altă unitate de învățământ în care consiliul de administrație a votat pentru desfășurarea activităților didactice în sistem online, cauzele fiind multiple: lipsa căldurii, lipsa de resurse umane ca urmare a îmbolnăvirilor în rândul personalului angajat, cazuri de infectare în rândul elevilor, imposibilitatea de a asigura distanțarea fizică între elevi din cauza spațiilor mici, dar și lipsa echipamentelor informatice pentru toate clasele în vederea asigurării accesului la educație și pentru elevii care, din motive medicale, participă la lecții de acasă.

CITEŞTE ŞI: Gheorghiță: În România se practică medicina de bloc. Zilnic primesc sesizări despre medici care inventează contraindicații la vaccin

Directorul unității de învățământ, Elena Wolf, a declarat că nu are deocamdată o soluție pentru a putea asigura respectarea măsurilor de distanțare între elevi, dar că pentru problema echipamentelor informatice speră într-un ajutor din partea Primăriei Timișoara sau al altor entități care ar putea oferi sprijin în acest sens. Cadrele didactice de la ”Lenau” predau, în acest moment, de acasă.

În prezent, aproximativ 22.000 de elevi din Timiș învață în sistem online.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns