25 de sirieni și palestinieni, ascunși într-un TIR cu piese auto, prinși în vestul ţării

Un șofer de TIR transporta 23 de migranți și 5 tone de tutun de contrabandă. A fost prins în Vama Nădlac II

Polițiștii de frontieră de la Nădlac au găsit ascunși într-un TIR încărcat cu piese auto 25 de cetățeni din Siria și Palestina, care încercau să treacă ilegal granița în Ungaria.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în noaptea de vineri spre sâmbătă poliţiştii din Nădlac au oprit, în aproprierea stației CFR din oraș, un TIR, condus de un cetăţean turc în vârstă de 33 ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire, piese auto, pe ruta Turcia-Polonia.

La verificarea mașinii, poliţiştii au constatat că sigiliul vamal este deteriorat, motiv pentru care s-a trecut la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, în semiremorca automarfarului, au fost descoperiţi 25 de cetăţeni străini.

Aceștia au fost duși la sediul Poliției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că grupul este format din 24 de cetățeni sirieni și un palestinian, dintre care șase minori, o femeie și optsprezece bărbați. Adulții au vârste cuprinse între 18 și 32 de ani, iar minorii între 4 şi 16 de ani. Toți au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

Cercetările în acest caz continuă pentru trafic de migranți, în cazul șoferului, și pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei pentru cei 25 de străini.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns