25 de ani de SMURD Timiș!

25 de ani de SMURD Timiș!

Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) Timiș a împlinit, în aceste zile, 25 de ani de funcționare.

La Opera Națională Română Timișoara a avut loc, sâmbătă 30 septembrie, Gala aniversară, eveniment la care au participat secretarul de stat dr. Raed Arafat, prim adjunctul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, col. dr. ing. Constantin Florea, conducerea inspectoratului județean, precum și conducerea UPU SMURD Timiș, alături de cadre militare și personal medical din județul Timiș si județele învecinate.

În acordul muzicii militare au fost intonate Imnul Național și Imnul SMURD. Printre invitații care au luat cuvântul cu ocazia acestui eveniment aniversar s-au numărat reprezentanți ai autorităților publice locale și ai structurilor cu atribuții în domeniul medical, precum și inspectorii șefi ai inspectoratelor județene învecinate.

Pe parcursul activității de salvatori ai vieților si de protecție a comunității, mai multe cadre militare în activitate și în rezervă, dar și voluntari s-au remarcat, fiindu-le înmânate plachete de onoare, trofee aniversare și diplome de apreciere.

Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu expoziția statică a ambulanțelor SMURD si a tehnicii de intervenție din dotarea salvatorilor timișeni.

Data de 23 septembrie 1998 a marcat o nouă și importantă etapă în diversificarea misiunilor încredințate Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, o dată cu înființarea serviciului SMURD, devenit simbolul intervenției rapide, pentru salvarea de vieți.

25 de ani de SMURD Timiș înseamnă 25 de ani de luptă cu secundele, 25 de ani de muncă neîntreruptă și mii de vieți salvate, mărturie a curajului celor care îmbracă uniforma roșie, a devotamentului acestora și a pregătirii lor continue, specializate, adaptate cerințelor și provocărilor actuale.

La mulți ani, SMURD!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *