23 de judeţe sub atenţionare meteo cod galben în noaptea de Anul Nou şi în prima zi din 2020

Anunț de ultimă oră: Cod roșu în vestul țării!

Cod galben de vânt puternic, în Moldova şi în zonele montane, de marţi seară până miercuri, la ora 20.00/ Rafalele de vânt vor ajunge şi la 70 de kilometri la oră în zonele joase/ Sunt aşteptate precipitaţii mixte care pot duce la formarea de polei.

CITEȘTE ȘI: Premieră în UE. Europenii care ar putea lucra 6 ore pe zi și 4 zile pe săptămână

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de vânt puternic pentru onele montane înalte, dar şi pentru Moldova. Aceasta este valabilă de marţi, de la ora 18.00, până miercuri la ora 20.00. În zonele joase, vântul va sufla şi cu 70 de kilometri la oră. De asemenea, sunt aşteptate precipitaţii mixte care pot duce la formarea de polei.
cod galben 18

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în general la altitudini mai mari de 1.700 m, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

”În Moldova, vântul se va intensifica treptat, la început în nordul regiunii, apoi şi în rest, local şi temporar cu rafale de 55…65 km/h, iar în cursul zilei de miercuri (01 ianuarie), pe arii restrânse, vor fi intensificări de peste 70 km/h”, a transmis ANM.

Sursa citată a precizat că intensificări ale vântului vor fi şi în Bărăgan şi Dobrogea, cu viteze în general de 45 şi 55 km/h.

Pe arii restrânse, îndeosebi în centrul, estul şi sud-estul ţării, vor fi precipitaţii mixte, ce pot favoriza depuneri de polei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns