2021: Revelionul pustiu. Centrul Timișoarei, dezolant sub o ploaie măruntă. Foto

coperta 4

A trecut doar un an, dar lucrurile sunt schimbate cum nimeni nu s-ar fi așteptat să fie. În 31 decembrie 2019, centrul Timișoarei era plin de lume, focurile de artificii făceau deliciul celor veniți să sărbătorească intrarea în noul an. Restaurantele erau pline, oamenii fericiți,  mulți dintre ei, în haine de gală pe sub blănurile sau paltoanele elegante, aveau la ei sticle de șampanie și pahare pe care să le ciocnească în primele clipe ale noului an.

revelion anul trecut

Luminile de sărbători sclipeau vesel, comercianții de la Târgul de sărbători făceau vânzări pe ultima sută de metri. Lumea își punea dorințe pentru 2020,  anul care avea să se dovedească cel al pandemiei, doar că atunci nu știam.

Trecerea în 2021 arată cu totul altfel. Centrul orașului este pustiu, polițiștii nu au grija celor care parcau pe unde nimereau și nici a îmbulzelii petrecăreților. Acum, mașinile cu girofarurile pornite străjuiesc zona pentru ca oamenii legii să se asigure că, după orele 23.00, nimeni nu mai vine în Piața Victoriei.

revelion politie

Apropape de orele 23.00, câțiva trecători grăbiți se îndreaptă spre casele lor sau se merg spre vreo petrecere restrânsă.  Zgribuliți, sub ploaia rece și măruntă, preocupați să ajungă la timp.

Anul 2021 începe sub semnul îngrijorării, iar liniștea nopții este întreruptă nu de concertele din trecut, de freamătul din centru, de urările făcute în Piața Victoriei,  ci de rare pocnete de petarde. Nimic din magia sărbătorilordin trecut. Doar provocarea unui an în care, cu mult noroc, vom ajunge să fim mai puțin îngrijorați, poate mai puțin încrâncerați și momentele în care sperăm că, în noaptea de 31 decembrie 2021 vom putea fi din nou în Piața Victoriei, cu focuri de artificii, șampanie, bucurie și speranțe de mai bine.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “2021: Revelionul pustiu. Centrul Timișoarei, dezolant sub o ploaie măruntă. Foto

  1. Ce bine ma simt asa,liniste,nu mai e mizeria din centru care in fiecare an lasa in urma o imagine dezolanta,vrei sa petreci stai acasa in familie.

  2. Este prima dată când mă bucur cu adevărat de tot ce înseamnă centrul Timișoarei in Decembrie.Se pare că pandemia are și părțile ei bune,iar târgul de Crăciun nu mi-a lipsit deloc.Cred că ar putea fi relocat astfel încât Piața Victoriei să rămână liberă ,neaglomerata, curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *