200 de sesizări la 112, în Timiș, în perioada minivacanței

200 de sesizări la 112, în Timiș, în perioada minivacanței

200 de sesizări la 112, în Timiș, în perioada minivacanței

Peste 200 de polițiști au fost, zilnic, în perioada 20-24 ianuarie, la datorie în județul Timiș, transmite poliția județeană.

În cele patru zile, oamenii legii au intervenit la 219 evenimente, dintre care 200 au fost sesizate prin 112 – Apelul Unic de Urgenţă.

CITEȘTE ȘI: Mașina viceprimarului Cosmin Tabără, vandalizată la Timișoara

De asemenea, au fost constatate din oficiu 19 infracţiuni, dintre care 16 la regimul siguranței rutiere.

În urma activităților de investigații, au fost prinse în flagrant delict 22 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

Totodată, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii au aplicat 1.077 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 342.529 de lei, dintre care 196 sunt avertismente.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, polițiștii rutieri au fost prezenți în teren, în urma verificărilor efectuate fiind reținute 93 de permise de conducere și retrase 29 de certificate de înmatriculare.

În continuare, polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale.

Acțiunea pe DN 6

În data de 24.01.2023, în intervalele orare 08:00-12:00 și 14:30-17:30, polițiștii Serviciului Rutier Timiș, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Caras-Severin și Serviciului Rutier Mehedinți, au desfășurat o acțiune în Sistem “Cascada” pe D.N. 6, în vederea depistării conducătorilor auto care nu nerespectă limitele legale de viteză sau care efectuează manevra de depășire în mod neregulamentar.

Astfel, pe tronsonul de drum D.N. 6 care tranzitează județul Timiș, au fost controlate 530 de autovehicule și legitimate 700 de persoane.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 409 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 132.681 de lei, conform OUG 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere.

Dintre acestea, 296 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectă limitelor legale de viteză.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 29 de permise de conducere, dintre care 14 pentru viteză, 10 pentru depășire și 5 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și constatate 2 infracțiuni la regimul rutier (conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere).

În urma activităților efectuate, polițiștii rutieri au depistat în localitatea Șuștra, din județul Timiș, un bărbat, în vârstă de 22 de ani, care a condus un autoturism sub influența substanțelor psihoactive (benzodiazepine). Totodată, acesta a efectuat neregulamentar manevra de depășire.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *