20 Decembrie ar putea fi proclamată “Ziua eliberării Timișoarei de sub comunism”

Un proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii zilei de 20 Decembrie, una importantă pentru istoria locală, din “Zi a Timișoarei” în “Ziua eliberării Timișoarei de sub comunism”, figurează pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Local programată pentru marţi, 10 decembrie, de la ora 18.

CITEȘTE ȘI: Bugetul mediu de Moș Nicolae a depășit 350 de lei

O altă iniţiativă asupra căreia se vor pronunţa consilierii municipali priveşte delegarea de gestiune prin concesionare a serviciului public privind prestarea de servicii şi activităţi necesare  exploatării şi întreţinerii cimitirelor umane din Municipiul Timişoara situate în Calea Şagului, str. Rusu Şirianu şi Calea Stan Vidrighin (fostă Calea Buziaşului). Trei propuneri  pentru titlul de Cetăţean de Onoare Trei timişoreni vor deveni, cel mai probabil, cetăţeni de onoare ai oraşului, începând de marţi.

Acordarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Timișoara reputatului istoric Ioan Hațegan, datorită contribuţiei deosebite aduse, prin cercetările şi lucrările publicate, la dezvoltarea culturală a urbei, dar şi a întrgului spaţiu bănăţean, este una dintre propunerile asupra cărora se vor pronunţa prin vot consilierii.

Acelaşi titlu  i-ar putea reveni jurnalistei Adriana Cornelia Mărăscu, pentru implicarea în cauze sociale, mai ales în ceea ce priveşte drepturile copiilor şi ale semenilor din categoriile vulnerabile.

Grozescu Emil Alexandru, profesor antrenor emerit, cadru universitar la Catedra de educaţie fizică şi sport a Universităţii Politehnica din Timişoara, pentru dezvoltarea sportului în cadrul instituţiei de învăţământ, dar şi pentru rezultatele remarcabile obţinute de elevii săi în întreceri naţionale şi internaţionale, este cea de-a treia persoană care ar putea primi, la proximul plen al Consiliului Local, cetăţenia de onoare


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns