20 de milioane de puieți vor fi plantați până în 15 aprilie

20 de milioane de puieți vor fi plantați până în 15 aprilie

Miercuri a început Luna Plantării Arborilor, care se va desfășura până în 15 aprilie, a anunțat Ministerul Mediului. Vor fi plantați în întreaga țară 20 de milioane de puieți.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, la nivelul întregii țări, în campania de împăduriri de primăvară, ce se suprapune Lunii Plantării Arborilor, Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri și va regenera peste 9.600 hectare fond forestier proprietatea publică a statului.

Tot în cadrul acestei campanii, în fondul forestier de stat administrat vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.997 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 537 de hectare.

CITEȘTE ȘI: Pericol! Se cere montarea unor limitatoare de înălțime și gabarit pe podul care face legătura între Remetea Mare și Bucovăț

„Luna Pădurii este un bun prilej să recunoaștem beneficiile pădurii pentru noi și mediul înconjurător, dar și un îndemn să acționăm în spiritul protejării acesteia. Alături de campania de împăduriri lansată de Romsilva, creșterea suprafeței împădurite din țara noastră este susținută și de componenta Păduri şi protecţia biodiversităţii din PNRR, cu un buget de 1,173 miliarde euro. Investiţiile includ cel mai amplu program de împăduriri, prin care vor fi plantate peste 56.700 de hectare de pădure, cel puţin 90 de pepiniere operaţionale noi şi renovate, precum şi suprafeţe noi de păduri urbane”, a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *