20 de cazuri noi de COVID-19, în Timiș

Timișul, din păcate,… pe locul trei la numărul de infectări cu coronavirus

20 de cazuri noi de COVID-19, în Timiș.

Autoritățile timișene au raportat, astăzi, 20 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, după efectuarea a 970 teste, dintre care 615 de tip rapid.

Rata de infectare la nivelul județului este de 0,63 la mie. În spitale sunt 49 de pacienți COVID-19, șase la ATI.

La nivel național, astăzi, au fost înregistrate 588 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2, cu 14 mai puțin față de ziua anterioară.

CITEȘTE ȘI: Închidere temporară a Pasajului Michelangelo, sâmbătă, 14 mai

Potrivit autorităților, 67 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 72 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 875, cu 13 mai puțin față de ziua anterioară.

De asemenea, la ATI sunt internate 150 persoane, cu una mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 150 pacienți internați la ATI, 138 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 69 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu trei mai mult decât în ziua anterioară.

Până astăzi, 65.599 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

„În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP patru decese (un bărbat și trei femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Dintre cele patru decese, unul s-a înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani, două la categoria de vârstă 70-79 de ani și unul la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități.

Din totalul de patru pacienți decedați, doi au fost nevaccinați și doi vaccinați. Unul dintre pacienții vaccinați care a decedat avea vârsta cuprinsă între 60-69 de ani și unul avea vârsta peste 80 de ani”, au transmis autoritățile.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *