20.000 de lei amendă pentru muncă la negru

carte munca

Poliţiştii Serviciului pentru imigrări al județului Timiș au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a cetăţenilor străini de pe raza municipiului Timișoara.

În urma controalelor la mai multe societăți comerciale, polițiștii au depistat doi bărbați de 38 și 29 de ani, din Macedonia, respectiv, Serbia, care munceau la negru într-o brutărie. Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au sancționat contravențional reprezentanții firmei de panificație cu amendă de 20.000 de lei.

Oamenii legii atrag atenția că străinii cu ședere legală pe teritoriul României pot fi încadrați în muncă în baza avizului de angajare obținut de angajatori în condițiile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României. Prin excepție, nu este necesară obținerea avizului de angajare pentru străinii din categoriile prevăzute la art. 3 alin. (2) din ordonanță.

În vederea detașării pe teritoriul României a unui străin este necesar ca beneficiarul prestării de servicii să obțină avizul de detașare, care se eliberează de către Inspectoratul General pentru Imigrări.

Avizul de angajare/detașare se păstrează de către angajator/beneficiarul prestării de servicii pe durata întregii perioade de angajare sau detașare.

Foto: alba24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *