125 de elevi din Timişoara, premiați de Parohia Ortodoxă Viile Fabric

125 de elevi din Timişoara, premiați de Parohia Ortodoxă Viile Fabric

Cu prilejul hramului bisericii parohiale Viile Fabric „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel”, în cadrul strânsei colaborări dintre Școala gimnazială nr. 7 „Sfânta Maria” și Biserica timișoreană, 125 de elevi cu rezultate foarte bune la învățătură și purtare au fost apreciați și felicitați în fața comunității.

„Festivitatea de premiere s-a desfășurat în curtea bisericii, la altarul de vară, îndată după încheierea Sfintei Liturghii. În cuvântul adresat elevilor, părinților lor, precum și cadrelor didactice, parohul Marius Sfercoci a apreciat eforturile conjugate ale acestora de a depăși o perioadă educațională excepțională, care a distorsionat imaginea școlii, determinându-i pe elevi și pe dascălii lor să relaționeze prin instrumente electronice adecvate, de la distanță.

Dincolo de aceste provocări inerente ale noilor metode de predare – învățare, școala a reușit, totuși, să ofere continuitate și să transmită cu eficiență informația, chiar dacă interacțiunea, emoția și socializarea s-au mutat în mediul online, după cum a subliniat preotul paroh, care, totodată, a transmis și grija, aprecierea și prețuirea Părintelui Mitropolit Ioan al Banatului pentru toți elevii și pentru profesorii lor, Ierarhul apreciind modul în care, pe lângă greutățile personale legate de cotidian, cei in cauză au reușit să se adapteze la o tehnică digitală ce le-a permis, pe mai departe, stabilitatea și coerența actului educațional.

Într-o emoție firească, în aplauze și chiar lacrimi de bucurie, părintele protopopop Cristian Păiș, protopopul Oficiului protopopesc Timișoara II, prezent la hramul bisericii, dimpreună cu preotul dr. Sorin Lungoci, responsabilul biroului parohial de catehizare, au împărțit diplome, cărți și sume de bani premianților, dar și cadrelor didactice.

Evenimente de acest gen se desfășoară încă din anul școlar 2015-2016, rod al activităților educaționale formale și extracurriculare multiple pe care parohia le-a desfășurat în parteneriat cu școala, obiectivul fiind formarea intelectual-morală a elevilor, într-un context social-educațional aflat într-o permanentă schimbare”, subliniază reprezentanţii Mitropoliei Banatului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *