Fapte, nu vorbe, pentru Timișoara!

foto pnl joi 27 august

Primarul Nicolae Robu transmite un mesaj către cetățenii Timișoarei, în care vorbește despre realizările din ultimii 8 ani de administrație liberală – investițiile în sistemul sanitar, în educație, îmbunătățirea calității mediului și infrastructura de mobilitate. Mesajul său către timișoreni se axează pe evidențierea faptelor, fapte care vor continua, pentru a face Timișoara mai tare ca oricând!

 

Stimați timișoreni,

 

Vin acum în fața dvs., după 8 ani de administrație liberală în Timișoara,  pe care cu onoare am condus-o, să vă mulțumesc că sunteți și ați fost alături de mine. Să vă mulțumesc că, doar împreună cu voi, dragi timișoreni, am putut realiza atât de multe obiective demne de numele orașului nostru. Doar știind că dvs, cei mulți, sunteți alături de mine, am putut să pun în practică tot ceea ce merită orașul nostru: dezvoltare economică și socială, recunoaștere europeană, modernizarea infrastructurii rutiere, reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ și a instituțiilor medicale, crearea de noi spații verzi și modernizarea parcurilor existente, proiecte noi privind infrastructura școlară, medicală, rutieră și de mediu.

 

În ultima perioadă, de când suntem loviți de pandemie, am conștientizat cu toții, mai mult ca oricând, că nimic nu-i mai important decât sănătatea. Am alocat în această perioadă de pandemie celor trei spitale ale Primăriei – Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” și Spitalul de Urgență Municipal, pentru buna lor funcționare, aproape 30 milioane lei de la bugetul local (ne amintim: asta înseamnă 300 miliarde lei vechi!!!). Pe tot parcursul celor 8 ani de când sunt Primar, am investit masiv în aceste trei spitale pentru că le-am găsit pe toate, într-o stare jalnică, atât în ceea ce privește spațiile, cât și cu privire la dotarea lor. Vă mărturisesc că n-am putut să nu mă întreb, în această pandemie, ce-ar fi fost dacă această nenorocire ne-ar fi prins cu Spitalul ”Victor Babeș” așa cum l-am găsit când am devenit Primar, nezugrăvit, măcar, de 44 de ani! Răspunsul ne îngrozește pe toți!

În ceea ce privește educația, o mulțime de școli au beneficiat de lucrări importante: practic, toate școlile generale și o mulțime de licee. De la cele 11 licee reabilitate capital sau în curs de reabilitare capitală, la școli generale, grădinițe și creșe dotate cu mobilier și echipamente de laborator, am făcut tot ce s-a putut ca elevii noștri să beneficieze de un învățământ de înalt nivel, în ton cu standardele internaționale.

A nu se crede că doar pe sănătate și educație ne vom concentra în următorii ani! Vom acorda aceeași atenție marilor lucrări de infrastructură de mobilitate: drumuri, poduri, pasaje, trotuare, piste de biciclete, mijloace de transport. Vor fi anii aducători de și mai multe obiective mari din acest capitol tematic decât precedenții, chiar dacă aceștia de când sunt eu Primar au realizat transformări întru modernizare la acest capitol mai mari decât totalul celor realizate în jumătatea de secol precedentă la un loc.

Vom aloca sume imense și pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii culturale. Nu mai puțin de 8 cinematografe pe care le-am recuperat de la diverși hrăpăreți, de la “clanuri”, cum ne-am obișnuit să spunem – da, noi am recuperat clădiri, clădiri importante, n-am retrocedat NICIUNA, ca alții și, culmea, tocmai noi avem parte de mediatizare negativă pe această temă și de asociere sfidătoare cu fapte comise cu mult înainte de a fi eu Primar!

O altă direcție de acțiune prioritară pentru noi este aceea a îmbunătățirii calității aerului, a mediului în general și în acest sens preocuparea noastră a fost permanentă să fim la înălțime. Putem afirma, fără teamă că greșim, că Timișoara nu și-a justificat niciodată mai bine ca acum apelativul de “Oraș al florilor” și nu a avut niciodată parcurile la standardele la care le are astăzi: Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Justiției, Parcul Botanic, Parcul Pădurice și, în curând, Parcul Civic, Parcul Brătianu și Parcul C.D. Loga.

 

Dragi timișoreni,

 

Știm cu toții, șantierele creează disconfort, dar n-avem cum să ne facem orașul mai modern, mai frumos, mai funcțional fără astfel de neplăceri. Eu vă mulțumesc și cu această ocazie că înțelegeți și îmi sunteți alături și vă reiterez: ÎMPREUNĂ, FACEM TIMIȘOARA MAI TARE CA ORICÂND!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.