Oportunităţi de colaborare economică între judeţul Timiş şi provincia chineză Yunnan

yunnan

Aflată într-o vizită oficială în județul Timiș, delegația Guvernului provinciei Yunnan (China), condusă de viceguvernatorul Yang Baojian, a avut o întâlnire cu conducerea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş , în scopul de a identifica oportunități de cooperare economică între cele două regiuni.

Vizita a avut loc în contextul memorandumului de colaborare semnat la Timișoara în octombrie 2013, de către Consiliul Județean Timiș, Instituția Prefectului Județului Timiș și CCIAT cu Chinese Council for Promotion of International Trade Yunnan Sub-Council.

Membrii delegaţiei chineze şi-au exprimat dorința de a explora noi domenii de colaborare și investiții între cele două regiuni şi de a facilita contacte de afaceri bilaterale, prin departamentele specializate din cadrul guvernului provinciei Yunnan, care se distinge prin poziții de top la câţiva indicatori economici, ca produsul intern brut, industria electrică și energetică sau turismul. Regiunea respectivă se remarcă, totodată, prin preocupări constante pentru extinderea utilizării energiei verzi, alimentației sănătoase și mediului curat, dar și a schimburilor comerciale pe relaţia cu România.

Yunnan exportă în special echipamente IT&C (routere) și cafea și importă masiv componente auto.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *