Timişul păstrează un ritm alert la înmatriculările de firme

om afaceri 1

Cu 498 de de operatori economici nou-apăruţi în luna mai, Timişul s-a poziţionat pe locul al treilea la nivel naţional. Doar Bucureştiul, cu 1.421 de înmatriculări în Registrul Comerţului şi judeţul Cluj, cu 556, au înregistrat un spor mai mare decât judeţul bănăţean, în timp ce pe locul al patrulea s-a plasat Prahova, cu 491 de înregistrări de firme noi.

Majoritatea firmelor timişene înmatriculate în mai sunt societăţi cu răspundere limitată, fiind vorba despre 353 de asemenea entităţi. În acelaşi timp, un număr apreciabil de persoane fizice autorizate au intrat în afaceri în cursul lunii mai, mai precis 110. Au mai primit “botezul” în mai, la Registrul Comerţului, în Timiş, 20 de întreprinderi familiale, 14 întreprinderi individuale şi o singură societate pe acţiuni.

În primele cinci luni ale anului în curs, nu mai puţin de 2.911 operatori economici au răsărit în Timiş. Comparativ cu intervalul calendaristic similar din 2018, când s-au consemnat 2.863 de firme timişene noi, aveam de-a face cu o uşoară creştere, mai precis cu 1,68 la sută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *