Carantină la Spitalul Judeţean Arad, în secţiile în care sunt internaţi copii, pe fondul apariţiei gripei şi al înmulţirii infecţiilor respiratorii

Spitalul Judetean Arad

În cadrul secțiilor Neonatologie, Pediatrie I, Pediatrie II și Obstetrică Ginecologie, accesul vizitatorilor este strict interzis.

Patru persoane din județul Arad suferă de gripă, diagnosticul fiind confirmat de Institutul Cantacuzino din București. Pe lângă cele două femei de 50, respectiv 40 de ani, analizele de laborator au confirmat diagnosticul de gripă în alte două cazuri.

„În ambele cazuri e vorba de gripă de tip B. Pentru unul dintre pacienți, de fapt o pacientă în vârstă de 63 de ani, cu comorbidități, internată săptămâna aceasta direct pe Secția ATI, boala a evoluat înainte să vină la spital, a tratat-o cu antibiotice, fără a se prezenta la medic, așa încât atunci când a ajuns la spital era deja decompensată. Celălalt caz este un pacient în vârstă de 50 de ani, tratat în ambulator, cu evoluție bună” – a precizat pentru Jurnal arădean/ Aradon, dr. Daniela Cîrnațu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad.

În ceea ce privește celelalte două cazuri de gripă, primul – femeia de 50 de ani, cu gripă de tip A – s-a externat la cerere. Celălalt – femeia de 40 de ani, cu gripă de tip B – e încă în spital, cu evoluție favorabilă.

Restricții la spital
În acest context, pentru evitarea unui eveniment epidemiologic, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a luat o serie de măsuri, care intră în vigoare începând de joi, 8 februarie. Cea mai dură dintre acestea este instalarea carantinei în secțiile de copii.

„În cadrul secțiilor Neonatologie, Pediatrie I, Pediatrie II și Obstetrică Ginecologie, accesul vizitatorilor este strict interzis – a declarat, pentru Jurnal arădean/ aradon, Simina Roz, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Arad. Secțiile ATI au program diferențiat, vizitele fiind posibile între orele 12.00 și 13.00. În celelalte secții, pacienții vor putea fi vizitați de maximum doi aparținători, pentru cel mult 15 minute. În momentul intrării în cadrul secției, este obligatoriu să se dezinfecteze pe mâini și să poarte echipamentul de protecție (halat, botoșei și mască de unică folosință). De asemenea, de luni până duminică, pacienții pot fi vizitați de către aparținători între orele 16.00 și 17.00, însa nu mai mult de 15 minute”, scrie aradon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *