Pacienți înfiorător de mulți la urgență, în Timişoara

ANM a anunțat cât va mai ține valul de căldură. Prognoza actualizată

Aproape 700 de timișoreni s-au prezentat la urgență în cele trei zile de caniculă din această săptămână. ”Am început săptămâna cu o zi plină. Au fost înfiorător de mulți pacienți.

Am avut peste 250 de bolnavi care s-au prezentat în special în cursul zilei. Pe fondul căldurii, mulți pacienți în vârstă s-au decompensat.

Patologia a fost vastă: boli cardiovasculare, neurologice, pulmonare… și multe persoane deshidratate. În cea de-a doua zi, numărul acestora a scăzut ușor, iar miercuri am revenit oarecum la normal, înregistrând circa 200 de cazuri”, a declarat Mihai Grecu, medic-șef al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

După zilele precedente în care meteorologii au instituit cod portocaliu și, respectiv, galben, de caniculă, în Timiș, temperaturile vor scădea ușor.

Avertizările se mențin însă pentru județul Caraș-Severin, unde joi sunt prognozate maxime de 35-37 de grade Celsius, iar indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul Banatului, doar izolat vor mai fi temperaturi maxime în jurul valorii de 35 de grade şi se va atinge pragul de disconfort termic.

În Timișoara, joi mercurul din termometre nu va trece de 34 de grade Celsius, spun meteorologii, urmând ca vineri, valorile să scadă cu două grade. De asemenea, sunt posibile ploi dar neînsemnate cantitativ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *