O comună de lângă Timişoara și-a întregit hotarele. E mai bogată cu 573 de hectare şi 200 de suflete

padureni 6

O comună de lângă Timişoara și-a întregit hotarele. E mai bogată cu 573 de hectare şi 200 de suflete. După mai mulți ani de procese cu autoritatea locală a comunei învecinate Parța, primăria Pădureni a avut câștig de cauză, nu doar scriptic, ci și în fapt.

Disputa teritorială nu ar fi avut poate loc dacă la înființarea celor două unități administrative cei care au decis trasarea perimetrelor acestora ar fi ținut cont în mod just de argumentele istorice, sociale și economice ale fiecăreia dintre ele.

Cele 573 de hectare de teren, aparținătoare fostei ferme COMTIM s-au „întors” efectiv acasă, adică între hotarele administrative ale comunei Pădureni. Odată cu acest colț de teritoriu, populația acestei entități rurale timișene (cu 2.042 de locuitori la recensământul din urmă cu șase ani) a crescut și ea cu peste 200 de suflete.

Dincolo de aceste cifre, însă, trebuie spus că bugetul anual al comunei Pădureni va spori anual cu peste 400.000 de lei, iar această creștere, datorată unităților economice din arealul fostei ferme, e mai mult decât oxigen curat pentru o administrație locală care are un buget propriu de doar 700.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *