Peste o jumătate de milion de asigurați figurează în evidențele CJAS Timiș

Peste o jumătate de milion de asigurați figurează în evidențele CJAS Timiș

Peste o jumătate de milion de asigurați figurează în evidențele CJAS Timiș.

Peste 600.000 de persoane figurează ca asigurate în evidențele Casei de Sănătate Timiș. Cu toate acestea, nu toate persoanele din evidențele CJAS locuiesc în județ.

Purtătorul de cuvânt al Casei de Sănătate Timiș, Mariana Marcu, spune că cifra include și persoane din alte județe care sunt angajate la firme din Timiș.

CITEȘTE ȘI: Peste 2.000 de noi cazuri de Covid și 7 decese, raportate în ultimele 24 de ore. Situația din Timiș

“Categoria cu cele mai multe persoane asigurate sunt persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor 228.312 persoane. Pe locul al doilea, ca persoane asigurate, figurează copiii până la vârsta de 18 ani, respectiv136.467, iar elevii, cenicii, studenții sunt categorii aflate pe locul al treilea ca persoane asigurate, 19.296. În privința persoanelor care nu fac dovada calității de asigurat, aceștia beneficiază de serviciile medicale cuprinse în pachetul minimal”, spune Mariana Marcu.

Pachetul minimal include situațiile de urgență chirurgicale, supravegherea şi depistarea de boli cu potenţial endemo-epidemic, consultaţii de monitorizare a evoluţiei sarcinii şi lehuziei, consultaţiile de planificare familială si serviciile de prevenție. Persoanele neasigurate în sistemul național își pot plăti contibuțiile la sănătate din buzunar. O asigurare medicală pentru un an costă aproximativ 1.500 de lei.

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *