Cinema Studio, transformat în hub cultural

arta 5

Timișoara va avea primul cinematograf de artă până în 2023. „Am pornit azi (ieri – n.r.), împreună cu Excelența Sa, Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, șantierul care va transforma radical Cinema Studio într-un hub cultural cu care ne putem mândri.

Acest proiect este încă o dovadă a cât de puternică poate fi comunitatea atunci când lucrăm împreună.

Noi ne ocupăm de renovarea acestui cinematograf construit în anii ‘30, proiectul ne-a fost donat de Grupama, iar Institutul Francez și Asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, DocuMentor și Asociația Română a Filmului Independent se vor implica în managementul cinematografului.

Cinema Studio trebuie să renască și să redevină un punct de referință pe harta culturală a Timișoarei în 2023, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii și un loc care să canalizeze creativ energiile comunității timișorene și mulți ani după. Împreună cu ceilalți implicați în acest proiect am lăsat la baza cinematografului o capsulă a timpului, o veche cutie de film în care fiecare a pus un obiect reprezentativ.

Eu am lăsat ordinul de începere a lucrărilor, un mesaj pentru generațiile viitoare să aibă grijă de moștenirea arhitecturală și culturală a Timișoarei”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *