„Bega Music Festival”, organizat la Timişoara, la ediția a doua

bega music festival

Primăria Timișoara, în calitate de finanțator și organizator, în parteneriat cu TVR Timișoara, Radio Timișoara și Kiss Fm derulează, până în 2 august 2020, concursul național de interpretare vocală și creație ”Bega Music Festival”, aflat la cea de-a II-a ediție, concurs fără taxă de participare. Scopul urmărit este acela de a crea o emulație artistică, în perspectiva exercitării de către Timișoara a titlului de Capitală Europeană a Culturii, pentru evidențierea valorilor artistice locale și naționale în domeniul artei interpretative și a compoziției.

Succesul de care s-a bucurat festivalul anul trecut, prin participarea a 40 de concurenți la secțiunea interpretare vocală și a 50 de piese la secțiunea creație, i-au determinat pe organizatori să-i confere în acest an un caracter național, permițând astfel un contact direct, pe sistem concurențial, al artiștilor locali cu cei din întreaga țară și din comunitățile de români din străinătate. Evenimentul va fi preluat și transmis de către TVR.

Concursul se va desfășura pe două secțiuni: interpretare vocală și creație. Preselecția soliștilor vocali se va derula online, prin postarea în grupul „Timișoara Bega Music Festival” a următoarelor:

  1. O piesă cu negativ sau band, vocea live, înregistrată astfel încât să evidențieze calitățile vocale, charisma și prezența scenică a artistului;
  2. O piesă diferită ca și factură de prima, din care trebuie cântată o strofă și un refren, fără negativ, a capella și fără mijloace de amplificare;
  3. Postările vor fi însoțite obligatoriu de următoarele mențiuni: Concurs „Bega Music Festival Timișoara”, secțiunea interpretare vocală, numele și prenumele concurentului, vârsta, localitatea de domiciliu și o scurtă prezentare a activității artistice. Repertoriul abordat poate cuprinde piese din zona  muzicii pop, rock, jazz, dance, blues, folk, hip-hop, music-hall etc. Nu pot fi abordate în acest concurs piese de muzică populară, romanțe, manele și cântece de petrecere.

Pentru a se înscrie la secțiunea creație, participanții trebuie să expedieze piesa (linie melodică și voce), înregistrată în format audio, pe adresa [email protected], însoțită de următoarele documente: fișa de înscriere; o copie a actului de identitate a persoanei împuternicite sau elementele de identificare ale ONG, PFA (compozitor sau reprezentant trupa) etc.; acordul privind participarea în concurs, cuprinzând și consimțământul privind colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal.

CITEŞTE ŞI: Încă o ţară ridică restricţiile de călătorie. Fac excepție 6 state, între care şi România

Atât la interpretare, cât și la creație perioada de înscrieri este până la 15 iulie. Finala se va desfășura la Timișoara, în perioada 1-2 august 2020.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *