Ziua Națională și deschiderea Târgului de Crăciun la Timişoara, sub o perdea de lumini și ploaie

Conform tradiției instaurate de mulți ani la Timișoara, deschiderea oficială a Târgului de Crăciun a coincis cu sărbătoarea Zilei Naționale a României.

După o repriză de jumătate de oră de muzică de fanfară, pe scenă a urcat viceprimarul Dan Diaconu (primarul Nicolae Robu fiind plecat la Roma), care a aprins luminile în tot centrul orașului.

Aproape 400.000 de leduri au creat un efect feeric în toată Piața Victoriei și pe străzile din apropierea acesteia. Pentru al doilea an consecutiv, timișorenii au parte de o perdea de luminițe în centru.

O mulțime impresionantă a fost de față la eveniment, iar steagurile tricolore au fost fluturate, la solicitarea edilului, pentru a sublinia momentul de sărbătoare.

Conform programului deja anunțat de primărie, pe scena din fața Operei a urmat un spectacol folcloric susținut de Ansamblul „Timişul”, cu participarea soliştilor Petrică Moise, Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Stoicănescu și Andreea Aleuşan.

retragere cu torte

În cealaltă parte a Pieței Victoriei, în fața Catedralei Mitropolitane, o altă mulțime de timișoreni a dorit să fie de față la începutul retragerii cu torțe. Militarii au primit flacăra chiar din mâna Înalt Prea Sfințitului Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Catedrala Mitropolitana

Din păcate, de la ora 18, ploaia a început să-și facă simțită prezența, la început timid, iar apoi din ce în ce mai puternic. Cu toate acestea, timișorenii dornici să participe la festivitățile organizate de Ziua Națională nu s-au lăsat descurajați și nu s-au retras spre casele lor, decât într-o mică măsură, mai ales că temperatura a fost destul de prietenoasă.

 

Puzderie de lume la târg

Cei prezenți în centru au arătat un interes mare pentru căsuțele de la Târgul de Crăciun, acestea fiind deschide încă de la sfârșitul săptămânii trecute. Standurile cu mâncare au fost foarte solicitate, iar amatorii de produse culinare tradiționale și-au savurat felurile preferate chiar dacă ploaia le-a mai diluat meniul.

În programul de marţi seară mai figurează concerte de muzică ușoară cu „Cover Up”, „Whats Up” și Andra, precum și un foc de artificii.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns