Ziua când dorința devine realitate. Interviu cu Simona Hruscu, interpretă de muzică populară

– Ne revedem, iată, după câțiva ani. Atunci erai studentă la jurnalism și, în ceea ce privește cântatul, la începuturi. Timpul a trecut cu folos, ai absolvit facultatea, iar în plan artistic ai adăugat câteva reușite. Una, cu adevărat notabilă, este apariția primului tău album. Cum l-ai descrie?

– Este intitulat „Mi-o plăcut să cânt la nuntă”, albumul fiind o dorință care, cu ajutorul lui Dumnezu, a devenit realitate. Totul se leagă de satul meu natal, Beregsău Mare. Cel mai mult m-a inspirat propria nuntă care, între timp, a avut loc.

CITEȘTE ȘI: Cum te otrăvește ciorba de acasă. Greșeala pe care o fac toate gospodinele

– Să fie într-un ceas bun.

– Mulțumim!

– Beregsău Mare are ceva aparte, când este vorba de folclor, de tradiție, a dat câteva nume mari de soliști. Iar acum este un ansamblu folcloric, „Sorocul”, cu bune rezultate, cu destui soliști vocali, dansatori la toate categoriile de vârstă.

– Precum spuneți, e un fapt știut, care și obligă. Și eu am fost dansatoare în ansamblu, consătenii mei îmi sunt prieteni de nădejde când filmez un videoclip sau într-un spectacol. Prin cântecele adunate pe album vorbesc despre obiceiurile din Beregsău Mare, când în sat e sărbătoare. Cânt, firește, și un soroc, asta ca să fiu o beregsană adevărată…

– Mâine, vineri opt noiembrie, la căminul cultural din sat va avea loc lansarea albumului, în cadrul unui spectacol. Asta dovedește temeinicie, câtă importanță dai acestui moment din activitatea ta artistică.

– Am ținut să fie, după atâta așteptare, muncă, căutări, incertitudini, un motiv de sărbătoare, și nu doar pentru mine, ci pentru consătenii care vor veni, de la ora 19, la cămin. Am invitat și câțiva soliști îndrăgiți, Florin Boita, Anca Panțîru, Gabi Zaharia și Irina Hromei. Grupul de instrumentiști care alcătuiesc orchestra este dirijat de către domnul prof. dr. Ștefan Besa. Tot dânsul s-a ocupat și de aranjamentul muzical și de orchestrația albumului.

– Ziarul nostru te-a arătat, la început, lumii, și tocmai pentru asta îți este, și acum, aproape. Acest prim album îți marchează drumul. Să fie lung, cu izbândă!

– Mulțumesc! Știu că toate lucrurile bune, în viață, se fac greu!


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns