Zeci de tineri timișoreni au serbat Ziua Îndrăgostiților

Dimineața rece de marţi a fost încălzită la Timișoara de zeci de inimi însuflețite de iubire. Valentine`s Day a închis pentu totdeauna cu lacăt dragostea a numeroase tinere cupluri. Pentru alți timișoreni mesajele de iubire s-au tradus prin cadorui scumpe sau hazli, căsătorii de o zi sau cine romantice.

Circa 100 de tineri și-au zăvorât inima

Alexandra și Marius Coca din Timișoara, după patru ani de relație și trei ani de căsnicie au decis marţi, să-și închidă sufletul în fața altor iubiri și să se lege pentru totdeauna unul de celălalt. Gestul lor, simbolizat printr-un lacăt pe Pasarela Ioan Polen (podul pietonal adiacent de Parcul Copiilor), a avut loc la șase zile după venirea pe lume a primului lor copil, Anastasia, fetița fiind martoră a jurămintelor acestora pecetluite prin aruncarea cheii în râul Bega. Alte circa 50 de cupluri au făcut la fel.

Manifestarea iubirii în acest fel a fost promovată de Rotaract Timișoara Cetate care pentru al parulea an consecutiv a pus la dispoziția tinerilor îndrăgostiți cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, mai multe lacăte pentru a simboliza legământul iubirii și prietenia eternă care a legat, marţi, proaspetele cupluri.

Prin gestul lor îndrăgostiții plasează Timișoara în vasta galerie a orașelor din întreaga lume în care sentimentele sunt prinse pe poduri prin așa-numitele ”lacăte ale iubirii”. Pe glob sunt cel puțin 100 de astfel de poduri celebre sau spații publice unde îndrăgostiții își manifestă astfel dragostea veșnică.

Most Liubavi din localitatea Vrnjacka Banja (Serbia) este cel mai vechi pod din Europa (1912), la care s-au agăţat de-a lungul timpului fel de fel de lacăte, ca un simbol al trăiniciei în dragoste. Conform tradiției, îndrăgostiţii care agaţă un lacăt de pod nu se vor mai despărţi niciodată. Conform legendei, între învățătoarea Nada și un ofiţer sârb Relja s-a infiripat o idilă, care s-a transformat într-o dragoste puternică.

După izbucnirea Primului Război Mondial, Relja a plecat pe front în Grecia, unde s-a îndrăgostit de o frumoasă grecoaică şi a uitat-o pe Nada. Iubita uitată, sfâşiată de durere, a murit de tânără.

Impresionate de destinul acesteia, fetele care au vrut să-și păstreze dragostea, au început să scrie numele lor împreună cu cele ale iubiţilor lor pe lacăte, pe care le-a legat de balustrada podului pe care Nada și Relja obișnuiau să se întâlnească.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare