Weekend automobilistic pentru sportul timișean

Amatorii sporturilor cu motor vor fi privilegiați la sfârșitul acestei săptămâni, în două localități rurale de pe raza județului urmând să se desfășoare atractive competiții automobilistice.

Duminică va fi sărbătoare mare la Biled, acolo unde întreaga comună celebrează 250 de ani de la prima atestare documentară, programul manifestărilor fiind întregit de pectacol automobilistic deosebit.

Campionii timișeni ai volanului nu lipsesc de pe afișul lui Rally&Kart Show Biled 2015, o competiție deschisă însă tuturor, indiferent de vârstă.

Pista pentru raliu este amenajată în centrul localității, pe un traseu de 1,3 km. Piloții se vor întrece pe parcursul a două tururi, urmând a puncta cel mai bun timp. Față de alte competiții de raliu, de această dată va conta și spectaculozitatea evoluțiilor celor care vor concura. Și la karting va fi o întrecere serioasă, pe un traseu lung de 0,8 km, nelipsind însă nici componenta de agrement și nici alte surprize rezervate pentru cei mici.

Deosebit de atractivă se anunță a fi și competiția de la Diniaș, organizată sâmbătă, în memoria celei care a fost Daniela Zaharie, pilotul timișorean care și-a pierdut viața în urmă cu trei ani, la Raliul Hunedoarei. Este a doua ediție a Memorialului ce poartă numele celei dispărute, o întrecere care în acest an are o semnificație aparte: este primul Targa Rally din istoria automobilismului românesc. Deschisă tuturor iubitorilor sportului cu motor, competițiția așteaptă participarea a peste 30 de echipaje, înscrierile făcându-se până astăzi, la Comisia pentru Automobilism și Karting Timiș, de pe Intrarea Doinei.

Întrecerea este structurată pe două probe speciale, prima fiind Targa Rally, pe macadam, toți concurenții urmând să piloteze cele două Honda Civic ale regretatei Daniela Zaharie.

Cea de a doua secțiune este reprezentată de Raliul de Orientare, desfășurat pe drumuri publice deschise circulației, în care se va concura cu mașinile personale. Competiția de la Diniaș se va desfășura sâmbătă dimineață, de la ora 9.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns