Flavius Biea: „Voi trata cu maximă seriozitate meciul contra mexicanului Jimenez”

Pugilistul timişorean Flavius Biea va urca mâine pentru a zecea oară în ringul profesioniştilor. În Canada, la Montreal, el îşi va încrucişa mănuşile cu mexicanul Ulises Jimenez Munoz, un boxer în vârstă de 32 de ani cu 40 de meciuri la activ care i-a întâlnit de-a lungul unei cariere începute în anul 2000 şi pe românii Jo Jo Dan şi Victor Puiu, cu primul pierzând, iar cu celălalt încheind la egalitate. Astăzi, cu o zi înaintea galei în care a fost inclus şi meciul său, fostul campion mondial şi european la cadeţi ne-a acordat un interviu…

– Flavius, eşti înaintea celui de-al zecelea meci la profesionişti. Cum a decurs pregătirea pe care ai făcut-o în Canada? Eşti mulţumit de nivelul la care te afli?

– Sunt mulţumit, am făcut o pregătire bună aici, mă simt bine, mai ales că îl am în sală pe Lucian Bute, care este un exemplu pentru toţi cei de aici.

– Cu cine te-ai antrenat la Montreal?

– În Canada m-am antrenat cu Howard Grant. Sunt foarte bine pregătit şi ţin să-i mulţumesc şi unchiului meu, Gheorghe Biea, precum şi lui Ştefan Mercea, un antrenor venit din Suedia. Ei m-au ajutat să am o pregătire bună şi acasă.

– Câte reprize va avea meciul cu Ulises Jimenez Munoz?

– Voi boxa opt runde în meciul de sâmbătă.

– Mai sunt şi alţi pugilişti români în gală?

– Nu, eu sunt singurul român din gală. Sunt bucuros că voi boxa din nou aici, la Montreal, şi că am şansa de a-mi depăşi limitele şi de a ajunge cât mai sus.

– Ţi-ai studiat adversarul, îi ştii punctele tari şi pe cele slabe?

– Da, l-am studiat, are meciuri pe Youtube, este un boxer bun care poate face surprize oricând. Are experienţă, dar sunt bine antrenat şi voi trata meciul cu seriozitate maximă. Vreau să ajung campion mondial şi nu mă pot împiedica de oricine. Cu acest gând voi urca în ring, mă motivează indiferent cu cine boxez.

– L-ai întrebat pe Jo Jo Dan despre adversarul tău de sâmbătă? Ştiu că el a boxat cu mexicanul…

– Da, am vorbit cu Jo Jo, el mi-a spus să fiu atent, că altfel mă poate surprinde. Dacă voi rămâne concentrat şi voi boxa cu braţele sus sigur nu va putea să-mi facă o surpriză neplăcută.

– Te-ai sfătuit şi cu Lucian Bute?

– Am vorbit despre meci atât cu Lucian, cât şi cu managerul meu, Cristi Gănescu. Cum am spus, trebuie doar să fiu atent şi să îmi fac bine treaba în ring. Totul depinde de mine, acolo, în ring. Am moralul ridicat, vreau să ajung campion mondial şi de aceea stau departe de părinţi şi de România.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns