Visurile în care crezi prind viață! S-a întâmplat la Timişoara… GALERIE FOTO

Doi oameni cu profesii solicitante dar diferite au dat viaţă unei idei, transformând un spațiu rigid și rece într-un univers aparte, destinat iubitorilor de muzică, pictură şi răsfăţ.

Auzim mereu că atunci când ne dorim ceva cu adevărat se îndeplinește. Se spune că toate forțele Universului lucrează la îndeplinirea acelui ideal. Fără contribuția efectivă a persoanei în cauză însă totul este foarte greu de realizat. Este minunat să ai prilejul de a cunoaște persoane care să fie dovada vie că viața poate fi luată mereu de la capăt și că orice se întâmplă nu ai voie să cedezi. De asemenea, o profesie nu va interfera niciodată în urmarea unei pasiuni care are legătură cu un domeniu total diferit decât cel pentru care te-ai pregătit inițial. Este adevărat, ai nevoie de curaj, voință, ambiție și de multe ori puțină inconștienţă nevinovată, dar toate acestea, în dozajele corecte, pot duce la succes.

Întotdeauna se poate

Adriana Potra și Dan Sîrbu sunt doi oameni speciali a căror pasiune comună, și anume de a deține o altfel de cafenea în Timișoara, a devenit realitate. Medic homeopat, respectiv inginer electronist sunt profesiile celor care astăzi conduc o cafenea cu o parte de club în mijlocul Timișoarei. A fost un vis, îmi mărturisește Adriana Potra, care nu s-a desprins nici o secundă de profesia de bază (în galeria foto de mai jos o vedem pe Adriana Potra primind un autograf din partea prof. George Vithoulkas, unul dintre cei mai importanți medici homeopați contemporani din lume), un vis care astăzi a prins viață și la care încă lucrează cu drag din răsputeri. Medic, mândră mamă, parteneră de viață și de afacere, Adriana mă asigură că întotdeauna se poate, că viața începe mereu.

O idee care a prins viaţă

În călătoriile sale în locuri boeme, îndrăgostită iremediabil de Paris, mereu admira cafenelele speciale, confortabile, cu o atmosferă intimă și familială. Astfel, cu ajutorul persoanei potrivite, în cazul de față Dan Sîrbu, o idee inofensivă a prins viață. Asociatul și persoana care însuflețește jumătate din visul Adrianei, aflat într-o poziție foarte solicitantă într-o companie multinațională, a decis să schimbe viața profesională pentru a putea avea timp de dăruit celor dragi și noului proiect. Puținul timp economisit îl investește acum cu perseverență în cafeneaua devenită ”propriul lor copilaş”. Nu au renunțat niciunul la profesiile actuale deși speră ca într-o zi cafeneaua să fie principală sursă de venit.

Răbdare, entuziasm și dorință de reușită

Neavând nici un gram de experiență în domeniu, începutul a fost greu. În alegerea spațiului, selectarea personalului adecvat, la amenajare, precum și la alegerea numelui au existat deopotrivă piedici, dar și rezolvări imediate. Toate aceste alegeri nu au fost întâmplătoare ci, dimpotrivă, au fost îndelung studiate. Sfătuiesc pe oricine dorește să încerce o astfel de experiență să se înarmeze cu răbdare, entuziasm și neapărat dorință de reușită.

O poveste frumoasă

Numele cafenelei este ales în concordanță cu activitatea desfășurată aici. Îți sugerează o cafenea muzicală, evidențiind faptul că pe lângă eleganța cafenelei care poate fi ușor observată din stradă, această locație găzduiește și o parte de club în care se poate dansa. Alegerea muzicii este o poveste frumoasă și încă un motiv pentru care oricine ar trebui să treacă hotărât pragul acestei locații. Aici se poate asculta muzică de calitate, se poate dansa până la epuizare pe muzică veche și antrenantă. Din respect pentru clienți, trei zile pe săptămână se cântă live. Cu mândrie îmi sunt prezentate numele celor trei artiste care pot fi admirate aici și anume: Eveline Belcea, Daniela Preda și Ingrid Nicolaescu.

Pian, chitară, jazz…

Adriana îmi povestește cu emoție despre fiecare dintre cele trei persoane speciale și astfel aflu că Eveline Belcea este o bine-cunoscută profesoară de pian, laureată la Viena, acolo unde și-a definitivat și studiile, premiată la nenumărate concursuri internaționale. Este persoana care l-a remarcat pe fiul Adrianei și cea care l-a învățat să iubească pianul. Interpretează cu pasiune și talent, încântând sufetele și auzul publicului (foto în galeria de la finalul articolului).

Daniela Preda are doar douăzeci și trei de ani și este absolventă a Conservatorului din București. Ea încântă publicul cafenelei o dată pe săptămână la chitară-voce.

Ingrid Nicolaescu, de asemenea absolventă a Conservatorului din București, cântă jazz într-un mod aparte, reușind să te ducă cu gândul spre Paris, spre lumea cosmopolită și eleganța de altă dată. Aceste interprete talentate, precum și DJ-ul care trăiește muzica într-un fel nemaîntâlnit, creează un motiv de necontestat pentru o seară de neuitat. Calitate, acesta a fost cuvântul pe care Adriana l-a rostit prima oară la întrebarea „Ce oferiți deosebit clienților?”

Un univers aparte

Talentul managerial a existat întotdeauna în sufletele celor doi proprietari cred eu, altfel nu ar fi reușit să creeze un mic univers aparte dintr-un spațiu rigid și rece, așa cum era în momentul în care l-au preluat. Organizează seri cu tematici diverse, petreceri speciale și evenimente multiple, astfel persoane de toate vârstele își pot găsi cu siguranță locul aici. Cu extremă atenție la detalii, astfel a luat naștere locația superbă pe care o putem găsi în centrul Timișoarei, lângă Piața Unirii. Picturile care îmbracă pereții și întregesc atmosfera sunt unicate, realizate de bine-cunoscuta și talentata artistă Alina Baiko, un om minunat, cu o mână de aur.

Mă bucur că în orașul nostru există un astfel de loc, cu o atmosferă aparte. Întregul local este conceput ca un tot unitar, atmosfera retro îți inspiră căldură și te îndeamnă să revii mereu cu plăcere. Este minunat să vezi cum doi oameni cu profesii atât de solicitante și diferite au realizat un vis, și cum își găsesc timp să fie acolo prezenți pentru a te întâmpina cu deosebită căldură.

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Visurile în care crezi prind viață! S-a întâmplat la Timişoara… GALERIE FOTO

  1. Felicitari in stanga si dreapta, frumos articol, dar eu daca vreau sa beau o cafea civilizata …, ce cafenea caut( locatie)?!!
    Multumesc!

Lasă un răspuns