VIDEO! Un timişorean a avut, în urmă cu 15 ani, cel mai mare salariu din ţară. Era cel mai influent român!

Una din cele mai mari vedete de televiziune din România, care va rămâne în istoria televiziunii, a fost şi va rămâne timişoreanul Florin Călinescu.

Realizatorul emisiunii ”Chestiunea zilei” avea, în anul 2000, cel mai mare salariu din România, voia să candideze la preşedinţie şi îşi spiona angajaţii la budă.

Doina Gradea, cea care a fost alături de Adrian Sârbu vreme de două decenii, scrie pe blogul ”Oare sunt un porc” şi despre vedeta de televiziune Florin Călinescu, un actor care pentru scurtă vreme a devenit cea mai influentă persoană din ţară.

Florin_Calinescu”Una din cele mai mari vedete de televiziune din România, care va rămâne în istoria televiziunii, a fost şi rămâne Florin Călinescu. Nu o spun eu neapărat, ci datele de audienţă de la vremea respectivă. Întâi cu programul de dimineaţă de la PRO TV unde, zilnic, dădea milionul “cu mânuţele astea două”, apoi la revelioane cu concursuri unde erau câştiguri fabuloase, totul terminându-se cu celebra emisiune “Chestiunea zilei”, momentul apogeului profesional.

Ce format de emisiune a fost “Chestiunea zilei”? Seară de seară, târziu, de la 22:00, Călinescu aducea în platoul din Teatrul Giuleşti cele mai importante personalităţi din România, dar şi vedete internaţionale care veneau în vizită pe la noi.

În afară de Ion Iliescu care s-a jurat că nu calcă la Călinescu în platou, nu a existat om politic important să nu îşi dorească să vină la Chestiunea zilei cu Florin Călinescu.

 

Citeşte şi:

Bancul zilei: Cum arată un bancomat pentru EA şi cum arată unul pentru EL

 

Călinescu a fost lider de la primele emisiuni, se bătea pe vremea aia cu Marius Tucă, cel ”de nemişcat” de pe locul 1, pe acel slot orar. Însă don Florin l-a învăţat minte, iar PRO TV a defilat cu el ani de zile ocupând locul unu.

Chestiunea zilei

În emisiunea Chestiunea zilei, având-o invitată pe faimoasa Claudia Schiffer

Îmi aduc aminte că Adrian Năstase a venit însoţit de soţie şi de cei doi băieţi şi mă întreba dacă e ok aşa sau aşa. Avea emoţii în faţa lui Călinescu. Florin avea trupa lui de băieţi cu care făcea ”Chestiunea zilei” , oameni căutaţi şi aduşi de el, învăţaţi de el ce să facă, cum să facă, practic, inventaţi sau reinventaţi de el.

În emisiune, Calinescu îşi avea locul, în decor, la un birou, iar invitaţii stăteau alături, pe o canapea, de un loc jumate, nu foarte comodă. Singurul invitat pentru care Florin Călinescu şi-a părăsit fotoliul şi s-a aşezat alături de el pe canapea a fost Emil Constantinescu care era la acel moment Preşedintele României.

Continuarea pe eva.ro .


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “VIDEO! Un timişorean a avut, în urmă cu 15 ani, cel mai mare salariu din ţară. Era cel mai influent român!

  1. Omul este din Arges, nu din Timisoara! E adevarat ca in adolescenta a stat cativa ani prin Timisoara, dar asta nu inseamna ca ar fi timisoarean. Asa am putea spune si despre Ion Iliescu ca este timisorean pentru ca in anii ’70 a stat cativa ani in Timisoara. Hai sa fim seriosi!

Lasă un răspuns