VIDEO. „Laboratorul tăticului”, locul unde copiii descoperă lumea

Un tânăr care locuieşte în Londra a dorit să-i facă pe cei doi fii ai săi să devină cât mai curioşi.

Astfel, a inventat „Laboratorul tatălui”, realizând diferite experimente pe care, ulterior, le postat pe Instagram. Pentru acestea, Sergei Urban foloseşte ingrediente simple, din bucătărie: ulei, oţet, făină, apă, colorant alimentar etc. Iniţial, filmuleţele cu experimentele sale le-a postat pe contul său de Instagram, ulterior, deschizând conturi pe Youtube, Facebook şi chiar o pagină de internet, www.thedadlab.net.

Experimentele sale au acum atât de multă popularitate încât şi tatăl, care nu lucrează, ci stă acasă să aibă grijă de cei doi copii, este uimit. În cadrul unui interviu el a declarat că totul a început pentru a-i face pe cei doi băieţi ai săi să nu petreacă prea mult timp jucându-se pe tabletă.

Cu toate acestea, spune el, nu consideră că jocurile pe calculator sau desenele animate sunt nocive, pentru că le dă posibilitatea copiilor să socializeze.

Sergei, un fost broker, spune că nu este un om de ştiinţă, însă reuşeşte să transforme micile experimnete în lecţii de fizică sau de chimie.

De exemplu, poate realiza un experiment chimic uluitor pentru copii combinând oţetul şi bicarbonatul de sodiu sau punând într-un pahar apă, ulei şi câteva picături de colorant alimentar.

Copiii pot vedea astfel ce se întâmplă dacă amestecă toate ingredientele. Sergei a devenit cunoscut după ce a efectuat un „exerciţiu” simplu, punând într-o farfurie bomboane Skittles, apoi turnând apă.

Acestea s-au decolorat, apa transformându-se într-un frumos curcubeu. După fiecare experiment, Sergei se teme să nu rămână fără idei, însă spune că de multe ori doar când deschide uşa bucătăriei îi vine în minte un alt „episod”. Tânărul tată afirmă că tot ce şi-a dorit a fost să trezească curiozitatea celor doi băieţi ai lui, considerând că acest lucru îi va ajuta pe viitor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns