VESTE CRUNTĂ! Pacienţii români nu vor mai fi primiţi pentru transplant la Clinica AKH din Viena

Spitalul AKH din Viena a reziliat unilateral contractul prin care erau realizate intervenţii de transplant pulmonar românilor înscrişi pe listă, ceea ce este ilegal, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, susţinând că acum se caută soluţii pentru aceşti pacenţi la Praga şi în Germania. El a mai spus că este nemulţumit de modul în care Agenţia Naţională de Transplant (ANT) gestionează această criză şi că va lua măsuri, scrie news.ro.

Ministrul Sănătăţii, prezent la instalarea noului preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a spus că, potrivit protocolului, spitalul din Austria nu avea dreptul să denunţe unilateral acest contract.

„Problemele pentru transplantul de plămâni nu se rezolvă de pe o zi pe alta. Urmează să avem o întălnire pe această temă cu toţi specialiştii şi cu reprezentanţii ANT şi voi avea o întâlnire si cu primarul Capitalei. Conform protocolului, clinica din Austria nu avea dreptul să denunţe unilateral acest protocol. Practic, toată comunicarea trebuia făcută prin Eurotransplant şi am avut o discuţie cu preşedintele ANT, care mi-a spus că va face un demers către Eurotransplant ca să avem un răspuns oficial. În acelaşi timp, noi suntem în contact şi cu celelalte centre care fac transplant din Praga şi Germania, dar nu pot să dau un răspuns până nu vorbesc cu dânşii. Timpii de aşteptare sunt destul de mari pentru transplant, dar noi vom depune toate eforturile pentru deblocare”, a spus Bodog.

Întrebat dacă ANT nu ar fi trebuit să aibă minimum două centre în care românii să facă transplant pulmonar, ministrul a răspuns pozitiv. „Da, trebuia să fie contract cu două centre. Domniile lor au început demersurile, s-a mai întâmplat anul trecut, când clinica de la Viena a blocat transplantul. Acesată blocare unilaterală eu zic că este în afara legii”, a mai spus Bodog.

Întrebat dacă este mulţumit de modul în care ANT gestionează această criză, ministrul a spus că nu şi că va analiza şi va lua măsuri. Ministrul a precizat că scrisoarea de la Viena privind rezilierea contractului pentru transplant pulmonar a sosit pe mail vineri.

Sursa: stiripesurse.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “VESTE CRUNTĂ! Pacienţii români nu vor mai fi primiţi pentru transplant la Clinica AKH din Viena

  1. Mai intai bozgorii (cazul Mako) si acum javrele astea numite „austrieci”, care l-au dat Europei pe oligofrenul suprem Adolf. Ungurii si austriecii, „prietenii” romanilor. Si cand te gandesti ca numai in Banatustanul asta nenorocit gasesti javre care isi dau nume romanesti, dar ii injura pe romani si ii pupa in dos pe austrieci… De ce nu se intampla asa ceva in Ardeal? pentru ca spre deosebire de ardeleni, banatenii au fost intotdeauna niste slugi prea-plecate in fata unor imputiti ca ungurii si austriecii, fostii lor stapani.

Lasă un răspuns